Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Peste 1.000 de suceveni au refuzat cardul de sănătate din motive religioase

card-de-sanatateDin cele aproximativ 420.000 de carduri nationale tiparite pentru persoanele asigurate din judetul Suceava, au fost returnate de către operatorul de servicii poştale către Casa de Asigurări de Sănătate un numar de 20.950 carduri nationale, care nu au putut fi inmanate beneficiarilor.

Din cele 20.950 carduri nationale returnate de operatorul postal la sediul CAS Suceava, in perioada 9 ianuarie – 24 septembrie a.c. institutia  a distribuit 8.023 carduri nationale persoanelor asigurate care le-au solicitat. In ultima perioada media zilnica a cardurilor eliberate  este de 30 carduri, programul de lucru cu publicul fiind de luni pana joi intre orele 09-15 si vineri intre orele 09-13.

like-facebookIn perioada 01 mai – 24 septembrie a.c. au fost eliberate 3.062 adeverinte de inlocuire a cardului national, pentru asiguratii care au pierdut/deteriorat cardul si 1.172 adeverinte inlocuitoare pentru asiguratii care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă acest card.

De asemenea, in acelasi interval institutia noastra a eliberat 6.100 adeverinte care atesta calitatea de asigurat pentru cei care nu au primit cardul national.

In prezent sunt in curs de distribuire de catre operatorul de servicii postale un numar de 19.952 carduri nationale pentru asiguratii din judetul Suceava.

Pana la aceasta data la nivelul judetului au fost activate un numar de 241.287 carduri.
„Persoanele asigurate care au card national nu trebuie sa solicite Casei de Asigurari de Sanatate Suceava adeverinte de asigurat, deoarece dovada de asigurat este cardul national. De asemenea, asiguratii trebuie sa anunte CAS Suceava, prin depunere/transmitere de documente doveditoare, orice modificare a calitatii de asigurat, pentru ca insitutia noastra sa poata opera in timp util aceste informatii”, a declarat directorul adjunct al CAS Suceava, Anda Sălăgean.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*