Miercuri 26 Iunie 2024, Actualizat acum 177 zile 12:00 am

Turismul din județul Suceava promovat la Bruxelles. Vezi câți bani s-au alocat și cine face parte din delegație!

aeroport sedinta cj (45)Plenul Consiliului Județean a aprobat, marți, proiectul de hotărâre privind promovarea turistică a județului Suceava în cadrul evenimentului organizat cu ocazia Zilei Naționale a României, în perioada 3-4 decembrie 2015, la Bruxelles-Belgia.

like-facebookAstfel, o delegaţie suceveană se va afla, în aceste zile, la Bruxelles, pentru a promova oferta turistică şi aeroportuară a judeţului. Cheltuielile realizate cu această ocazie se vor încadra în limita sumei de 200.000 de lei.

Deliberativul județului a aprobat, marți, ca din delegație să facă parte președintele Consiliului județean Cătălin Nechifor, 3 consilieri, Sorina Barbu -PNL, Virginel Iordache-PSD şi independentul Petru Preutescu la care se adaugă 51 de membri ai Ansamblului Profesionist „Ciprian Porumbescu”, 15 meşteri populari şi specialişti din cadrul aparatului de specialitate al CJ şi din instituţiile subordonate, precum şi 3 conducători auto.

aeroport sedinta cj (47)Banii vor fi folosiţi pentru plata transportului, cazării şi diurnei pentru membrii delegaţiei şi pentru achiziţionarea materialelor necesare realizării expoziţiilor.

„Considerăm un moment oportun de promovare a potențialului turistic al județului, a tradițiilor și autenticității zonei, precum și a Aeroportului Ștefan cel Mare Suceava, în cadrul unui eveniment la care participă deputați europeni și reprezentanți din toate țările membre ale Uniunii Europene, personalități care vor fi mesageri ai Bucovinei în locurile din care provin”, a spus Nechifor.

Pe parcursul desfășurării evenimentului vor fi organizate diferite activități artistice, culturale precum și expoziții de produse turistice, gastronomice, meșteșugărești etc. Totodată, se vor purta discuții în vederea atragerii de companii aeriene care să opereze pe Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava, ca urmare a finalizării amplelor lucrări de modernizare, în vederea atragerii de curse și de pasageri.

Deplasarea la Bruxelles se va face în urma invitaţiei adresate Consiliului Judeţean Suceava de către grupul europarlamentarilor social-democraţi români din Parlamentul European în scopul promovării turisticeși aeroportuare a județului nostrum atât în captala europeană cât și în rândul deputaților europeni.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*