Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți s-a lăsat cu angajatori nemulțumiți de organizare. O tânără a fost luată cu ambulanța

bursa locurilor de munca absolventi (1)Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava a organizat, vineri, pe holul Corpului E  a Universității Ștefan cel Mare din Suceava Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Acțiunea s-a desfășurat atât în Suceava,  cât și la Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc.
Înainte de a ajunge în fața  angajatorilor, cei interesați de un loc de muncă au avut parte de o ședință de consiliere în vederea întocmirii CV-urilor în aula Corpului Universității.
Directorul AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că solicitanții au avut la dispoziție peste 500 de posturi oferite de 110 angajatori.  Între sutele de suceveni veniți să își încerce norocul, unei tinere i s-a făcut rău și a ajuns la spital.

Între firmele care aveau ofertă deschisă la încadrări s-au aflat Stramod-8 confecționeri, Victor Construct SRL Botoșani-6 ingineri, 3 dulgheri,3 fierari betoniști, 5 zidari, 2 electricieni și un instalator, Symetrica- 7 operatori mașini unelte, 2 manipulanți, și câte un inginer mecanic, programator, electrician,automatist,administrator rețea de calculatoare, AMBRO -3 programatori de sistem informatic,2 stivuitori, 3 operatoti chimiști, 4 confecționeri hartie, 2 mașiniști , Diasil Service- 5 operatori calculator,3 funcționari transporturi, 10 muncitori necalificați, 2 șoferi,2 paznici, 1 femeie de serviciu, 3 funcționari marketing și  BCR -Banca pentru locuințe -3 consilieri bancari și 2 coordonatori vânzări.
Consilierea celor interesați în obținera unui loc de muncă a durat, în aula Corpului E a Universității,45 de minute, timp catalogat ca pierdut de oamenii de afaceri. Reprezentantul SC Bosscanii SRL a reproșat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava că nu  au organizat această consiliere înainte de bursa locurilor de muncă, respectiv ora 10.00, pentru a nu sta degeaba pe holul universității.

„Am stat 45 de minute degeaba. Nu avem timp de pierdut. În afaceri nu este ca la stat când poți sta degeaba la birou și să îți iei doar salariul”, a spus femeia nemulțumită și i-a dat angajatului AJOFM dosarul pus la dispoziție.

Și un al angajator ne-a spus că nici nu știa că există o ședință de consiliere în altă sală și că era pe punctul de a pleca dacă nu i-am fi spus că în aulă persoanele care caută un loc de muncă sunt adunate și li se face o ședință de consiliere.

Miron Mihai, în vârstă de 19 ani,din Suceava a terminat Colegiul Petru Mușat din Suceava. A lucrat în asigurări și ca mecanic la o vulcanizare.

„Am venit să îmi caut un loc de muncă pe măsura pregătiirii mele dar slabe șanse. Poate în asigurări să mai găsesc ceva pentru că cât de cât mă pricep. Am completat un CV și să văd poate am noroc”, a spus suceveanul.

like-facebook
Și Alexandru Ciolac, în vârstă de 18 ani, din Suceava este în căutarea unui loc de muncă. A terminat Liceul cu program sportiv la secția filologie și este șomer cu acte în regulă.
Îmi caut un loc de muncă și încă nu mi-am găsit nimic”, ne-a spus tânărul. 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*