Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Ion Lungu: Am avut mari probleme şi chiar au fost blocaje în ceea ce priveşte justificarea sumelor date de Primărie, cu titlul de fonduri nerambursabile

ion lunguConsiliul Local Suceava a modificat Regulamentul privind finanţările nerambursabile acordate din fonduri publice pentru activităţi non profit de interes local. Schimbarea survine în sensul introducerii cheltuielilor de natură salarială în categoria cheltuielilor eligibile, până în prezent acest lucru fiind interzis.
like-facebook
Primarul Ion Lungu a declarat că legea interzicea plăţi de natura salariilor și din această cauză s-au înregistrat blocaje în alocarea sumelor câştigate prin licitaţie cu titlul de fonduri nerambursabile acordate din bugetul municipal.

Am avut mari probleme şi chiar au fost blocaje în ceea ce priveşte justificarea sumelor date de Primărie, cu titlul de fonduri nerambursabile. Prin modificările făcute, celor care trebuie să justifice aceşti bani le va veni mai uşor. Sper ca, odată cu aprobarea proiectului de hotărâre, să putem da mai rapid bani către cei care beneficiază de fonduri nerambursabile, în special pentru finanţarea sportului. Mă refer, în mod deosebit la fotbal şi handbal, deoarece, aşa cum a prevăzut legea până acum, aceste deconturi se aduceau foarte greu, condiţii în care Primăria nu putea să finanţeze”, a subliniat Lungu.

Regulamentul este modificat şi în ceea ce priveşte cheltuielile eligibile în domeniul sport, pentru persoanele care au încheiat contracte de muncă cu clubul din care fac parte, cheltuielile salariale fiind acceptate „cel mult la nivelului salariului mediu pe economie”, brutul fiind, în prezent, de 2.415 lei. În acest sens, documentele justificative vor fi însoţite de statul de funcţii, în acord cu organigrama, implicit cu funcţiile aprobate de conducerea clubului, cât şi de copiile contractelor de muncă înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă. În acelaşi timp, se va face dovada contribuţiilor obligatorii la bugetele asigurărilor de pensii, sănătate şi şomaj, dar şi a achitării impozitului pe venit.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*