Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Carmen Steiciuc, director interimar al Teatrului Matei Vișniec din Suceava

carmen steiciucCarmen Veronica Steiciuc este directorul interimar al Teatrului Matei Vișniec din Suceava. Ea a primit girul consilierilor locali. Aleșii din deliberativul local au fost  de acord cu înființarea teatrului municipal “Matei Vișniec” al cărui sediu va fi în clădirea Centrului Cultural Bucovina, care urmează să fie inaugurată luna viitoare.

Finanțarea activității teatrului “Matei Vișniec” se va face de la bugetul local și din venituri proprii. Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre , în termen de 60 de zile de la data înființării, teatrul municipal sucevean va fi înscris în Registrul artelor spectacolelor.
like-facebook
Teatrul va purta numele dramaturgului originar din Rădăuți, Matei Vișniec care actualmente este stabilit în Franța. Carmen Veronica Steiciuc a fost director al unor proiecte teatrale și turnee cu spectacole montate după piese semnate de dramaturgul bucovinean Matei Vișniec.

Carmen are un CV impresionant în domeniul culturii, deținâd între altele peste 50 de premii la concursuri naţionale şi internaţionale de poezie. În iunie 2009 a fost rezident literar la Villa scriitoarei Marguerite Yourcenar, Centrul departamental de rezidenţă a scriitorilor europeni din Saint-Jans-Cappel, Departamentul de Nord, Franţa, în urma unui concurs desfăşurat la Paris în 2008.

În martie 2014 a primit rezidenţa oferită de La Napoule Art Foundation la Chateau de la Napoule, Mandelieu, Franţa, în urma unui concurs desfăşurat in Statele Unite ale Americii în noiembrie 2013.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*