Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Adrian Popoiu: Întocmim documentația tehnică în vederea înființării unui parc industrial în zona vămii Siret

adrian popoiuOrașul Siret va avea parc industrial. Anunțul a fost făcut de primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, după o întâlnire privind oportunitățile de investiții pe care a avut-o la Forumul economic China- România, de la București.

like-facebook„În momentul de fata intocmim documentatia tehnica in vederea infiintarii unui parc industrial in zona vamii Siret. Este o documentatie foarte complexa iar elaborarea acesteia ne-a luat aproape doi ani. Acum ne apropiem de final. Obtinerea titlului de parc industrial nu inseamna insa ca automat o gramada de firme se vor bate sa vina la Siret. In general sunt preferate parcurile din Transilvania, Bucuresti si Ploiesti. Este necesara o intensa activitate de promovare pentru a convinge potentialii investitori ca orasul Siret merita luat in calcul chiar daca nu este nici in Transilvania si nici langa Bucuresti sau Ploiesti”, susține primarul.

adrian popoiu2Miercuri, edilul a participat la Forumul economic China ( Ningbo ) – Romania desfasurat in Bucuresti, manifestare organizata de Ambasada Republicii Populare Chineze si Departamentul pentru Investitii Straine al Guvernului Romaniei.

Este primul eveniment de anvergura realizat de Guvernul Romaniei impreuna cu parteneri chinezi in ultimii 5 ani.

La acest eveniment au mai numeroase firme private. In cadrul forumului s-au prezentat posibilitatile de investitii in Romania si posibilitatile de cooperare intre orasul Ningbo din China si Romania. Orasul Ningbo are o populatie de 7,6 milioane de locuitori si un PIB de 120 miliarde USD ( ca exemplu Romania ca tara in 2014 a avut un PIB de 200 miliarde USD ).adrian popoiu3

Am prezentat domnilor Wang Jianhou viceprimarul orasului Ningbo, Chen Xiuzhong directorul Comisiei Municipale de Comert din Ningbo si domnului Kong Weiwei directorul Biroului pentru Afaceri Straine din Ningbo oportunitatile de investitii in orasul Siret. De asemenea am mai avut discutii cu domnul Viorel Ciocoiu seful Directiei pentru Investitii Straine din Guvernul Romaniei si cu domnul Christophe Stroobant COO Alinso Industrial Park din Ploiesti. In perioada urmatoare vom trimite pe adresa interlocutorilor nostri informatii detaliate cu privire la orasul Siret”, susține Adrian Popoiu.

La eveniment au mai participat si H.E. Xu Feihong ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, Alexandru Nastase secretar de stat in Departamentul Ivestitii Straine din cadrul Guvernului Romaniei, Costin Mihalache secretar de stat la Cancelaria Primului Ministru, Florin Vodita secretar de stat in Ministerul Economiei Comertului si Turismului si Daniel Anghel vicepresedinte al Consiliului Investitorilor Straini.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*