Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Ordin de minstru pentru mărirea cotei de vânat la urs. Ion Lungu: Vom fi pregătiţi să capturăm acest urs

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Ursul apărut incongnito pe străzile Sucevei a pus pe jar instituțiile din județ. Primarul Sucevei, Ion Lungu a declarat, miercuri, că procedura de prindere a ursului include numeroase avize, nefiind una simplă.

like-facebookEdilul Sucevei a spus că este nevoie de un ordin de ministru care va fi emis în următoare zile prin care va fi mărită cota de vânat la ursul brun.

„Tratăm cu toată seriozitatea problema acestui urs care a fost pe străzile Sucevei, dar nu a mai apărut în ultimele zile. În cursul zilei de ieri ne-am adresat la Ministerul Mediului să ne mărească cota de vânat pentru ursul brun, am înţeles că pentru asta este nevoie de un ordin de ministru. Vom fi pregătiţi să capturăm acest urs, cu medicul veterinar al primăriei, cu arma cu tranchilizante pe care o avem în dotare”, a afirmat Lungu.

Procedura de prindere a ursului este destul de stufoasă iar împușcarea lui este interzisă prin lege în intravilan. Deși primarul Sucevei a cerut mărirea cotei de vânat, pentru această zonă a Sucevei, ursului nu îi pot fi administrate decât tranchilizante.

Ultima apariţie a ursului prin oraş a fost semnalată duminică, în cartierul Burdujeni, în zona blocurilor ANL de la Gară, dar de atunci parcă a dispărut.

Este posibil ca ursul să fi ajuns în pădurea Adâncata și poate fi și mai departe, ținând cont că un urs poate face într-o noapte char și 20 de km.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*