Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Biserică renovată și resfințită la Dârmoxa

sfintire biserica darmoxa (8)Câteva sute de locuitori din Dârmoxa și satele învecinate au participat, duminică, la slujba de sfințire a bisericii Sf. Imparati Constantin si Elena din satul Darmoxa -orasul Broșteni. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

A mai fost prezent protopotul de Câmpulung Moldovenesc. Preotul Petru Balabașciuc de la Parorhia Dârmoxa a fost numit ca preot în urmă cu patru ani. Lăcașul de cult sfințit duminică era foarte vechi și au fost efectuate lucrări de renovare și modernizare, fiind puse inclusiv pavele în curtea bisericii și a aleei de la intrare cu aprijinul Primăriei orașului Broșteni.
sfintire biserica darmoxa (7)
După slujba de târnosire a urmat slujba religioasă ce a avut loc pe o scenă special amenajată din curtea biseriicii. IPS Pimen a ținut apoi un cuvânt de învățătură despre însemnătatea sfintei cruci atunci când vrem să îi urmăm cu adevărat lui Hristos.

Viață creștină fără necazuri ,fără purtarea crucii nu există. Și mântuitorul isus Hristos a spus să ne bucurăm când suferim necazuri. Plata noastră este în Ceruri. Privind sfânta cruce și purtând-o pe piepturile noastre permanent, ne gândim la jertfa mântuitorului,dragostea lui, dragoste nemeritată până la moartea pe cruce, și înainte de moarte a fost chinurile, patimile mântuitorului Isus Hristos. Și totuși viața în Hristos, viața creștină biruiește moartea, moartea păcatului, biruiește durerile. Așa ne este viața, binecuvântată de Dumnezeu. Deci Mântuitorul nu se silește să venim la el, însă glasul conștiinței noastre ne spune să mergem la el. Libertatea nostră dată de Dumnezeu. Și noi alegem binele sau răul, moartea sau viața, apa sau focul și cum spune sfânta scriptură dacă avem cugetul curat sau dacă e pătat îl curățim prin sfânta taină a spovedaniei, înțelegem voia lui Dumnezeu care este sfințirea vieții noastre”,  a spus IPS Pimen.sfintire biserica darmoxa (6)

Satul Dârmoxa se află la 100 km de Suceava și are doar 30 de familii. Fiind o biserică veche a necesitat ample lucrări de reparații și înnoire precum și refacerea unor părți din pictura interioară.

Cu ajutorul bunului Dumnezeu și a Maicii Domnului a, venit aici în satul Dârmoxa pentru a participa la slujba de resfințire a bisericii. Este al treilea an consecutiv, după ce în 2013 am sfințit biserica de la Drăgoiasa iar în 2014 biserica de la Glodu, anul acesta am sfințit bicerica de la Dârmoxa”,  a spus preotul paroh Petru Balabașciuc.

sfintire biserica darmoxa (5)Protopopul de Câmpulung Moldovenesc, preot Aurel Goraș, a spus că părintele Petru Balabașciuc a fost numit în urmă cu patru ani preot paroh, iar parorhia are trei biserici dar a reușit o performanță deosebită.

„Oamenii de aici cu posibilități mici dar mari la suflet au făcut tot ce vedeți aici”,  a spus protopopul de Câmpulung Moldovenesc.like-facebook

La rândul său, primarul orașului Broșteni, Neculai Chiriac, a spus că renovarea sfintei biserici este o „binecuvântare pentru noi toți, o mare realizare pentru toți din localitate dar și pentru cei din împrejurimi”.
Credincioșii au primit pachete cu mâncare din partea Comitetului Parorhial.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*