Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Trei din cei cinci bătăuși săltați de mascați au fost reținuți

Trei din cei cinci bătăuși care au fost săltați de mascați după perchezițiile de vineri dimineață au fost reținuți pentru 24 de ore.

Adrian Aursulesei, zis Căpoi, Stefăniţă Bujorean şi Cezar Cojinoschi, zis Pletosu, au fost reținuți pentru infracţiunile de „lovire sau alte violenţe” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

Cei trei, alături de alți doi indivizi, sunt acuzaţi că, după ce s-au înarmat cu bâte şi răngi de fier, i-au aplicat o corecţie soră cu moarte a lui Florin Slei, un sucevean de 33 de ani.

Polițiștii au efectuat vineri dimineață percheziții la Cojinovschi Cezar, zis „Pletosu”,  în vârstă de 27 de ani, din localitatea Sfântul Ilie, Maruseac Beniamin Mircea, zis „Benu”, în vârstă de 21 de ani, din Suceava, Andrei Orest din Suceava,  Bujorean Ștefăniță,  din Suceava, indivizi ce fac parte din clanul „Sportivilor”.

Al cincilea este Adrian Aursulesei zis Căpoi.

 Trebuie amintit că un alt frate de-al celor trei Maruseac este deja în Penitenciarul Botoșani, fiind  vorba de Maruseac Daniel, condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de “ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice”. 

like-facebookTotul a ieșit la iveală după ce, pe 25 iulie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, a ajuns un bărbat de 33 de ani din municipiul Suceava, Florin Șlei, în stare inconştienţă, după ce a fost agresat de cei cinci indivizi.

Bărbatul a fost găsit de doi prieteni, căzut în stare de inconştienţă pe o alee pietonală din parcul central al municipiului Suceava.

perchezitii 2Victima a fost examinată medico legal, prezentând contuzii cu echimoze, hematoame, plăgi contuze, fractură piramidă nazală şi masiv facial, leziuni ce s-au putut produce prin loviri cu corpuri sau mijloace contondente. Leziunile au necesitat pentru vindecare 30 zile îngrijiri medicale.

Potrivit polițiștilor, în noaptea de 24 spre 25 iulie, în jurul orei 04.00 victima a avut un conflict grupul de tineri, care l-a agresat, în zona parcului central.perchezitii 3

Este vorba despre  5 tineri cu vârste cuprinse între 21 şi 36 de ani din municipiul Suceava şi comuna Şcheia, bănuiţi şi de săvârşirea unor alte fapte penale au încercat prin afişarea unui comportament violent să inducă în cercurile frecventate idea unui grup dominant.

În acest sens, inclusiv în seara respectivă, unii din membrii grupului au mers într-un club din municipiul Suceava, intrând în conflict cu un alt tânăr de 33 de ani.
perchezitii 4Ulterior, cei cinci s-au organizat în vederea aplicării unei corecţii tânărului de 33 de ani, blocându-l pe acesta cu două autoturisme la ieşirea din clubul respectiv. Victima a încercat să fugă pentru a-şi asigura scăparea, însă a fost ajunsă de cei cinci în parcul central din municipiul Suceava, fiind lovită în mod repetat cu pumnii, picioarele şi obiecte contondente.

Cercetările au fost continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,loviri sau alte violenţe”, însă, având în vedere indignarea publică provocată de comportamentul violent al celor cinci, urmărirea penală a fost extinsă şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,tulburarea ordinii şi liniştii publice”.perchezitii 5

Reamintim că un număr de 20 de poliţişti judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, au executat 5 percheziţii domiciliare, vineri, fiind emise mandate de aducere pe numele agresorilor.

perchezitii 6Aceştia au fost conduşi la sediul IPJ Suceava, la această oră aflându-se în custodia poliţiştilor pentru audieri, urmând a fi prezentaţi unităţii de parchet şi instanţei cu propunere de instituire a măsurilor preventive.

Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate şi mai multe bunuri cu valoare probatorie în cauză.
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, urmând a se dispune procedural.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*