Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Sanda Maria Ardeleanu cere ajutorul tuturor parlamentarilor pentru deblocarea situației de la Rădăuți

sanda ardeleanuDeputatul Sanda Maria Ardeleanu le cere tuturor parlamentarilor să își acorde sprijinul pentru deblocarea situației de la Rădăuți. Parlamentarul a precizat că Rădăuțiul nu are nici primar, nici viceprimar și nici Consiliul Local, iar situația îi afectează pe localnici.

like-facebookAm participat recent, alături de o parte din parlamentarii județului Suceava, la o întâlnire organizată de Instituția Prefectului, în vederea identificării soluțiilor necesare a fi implementate de urgență la nivel guvernamental, legislativ și administrativ, astfel încât locuitorii minicipiului Rădăuți să poată beneficia, din nou, de o viață normală în orașul în care trăiesc, muncesc, învață și cu care, până recent, se mândreau. La nivelul lunii august, Instituția Prefectului a fost înștiințată de către Ministerul Afacerilor Interne că propunerile privind completarea art. 132 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale au fost înaintate Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru analiză și decizie. În aceeași ordine de idei, se impune rectificarea bugetului UAT-ului pentru anul 2015 în vederea cuprinderii sumelor necesare achitării hotărârilor judecătoreşti şi plata salariilor pentru personalul din învăţământ, salariile pentru Spitalul municipal „Sf. Doctori Cosma şi Damian”, începând cu luna octombrie 2015 şi pentru plata salariilor angajaţilor proprii, care se aprobă de Consiliul local, dizolvat la momentul actual în municipiul Rădăuți. O altă problemă de maximă urgență o reprezintă deblocarea tuturor proiectelor de investiţii ce se derulează la nivelul municipiului Rădăuţi”, a spus Ardeleanu.

Sanda Maria Ardeleanu i-a îndemnat pe colegii săi din Parlament să susțină demersurile pe care parlamentarii suceveni le întreprind în vederea deblocării administrative a municipiului Rădăuți.

Este nevoie de implementarea unei soluții constituționale și incontestabile care, de această dată, să meargă până la rezolvarea problemei pe care astăzi am dorit să v-o aduc la cunoștință, invitându-Vă să veniți în sprijinul cetățenilor din municipiul Rădăuți”, a precizat deputatul PNL.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*