Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

3.000 de vulpi vaccinate împotriva turbării

vulpeA început campania de toamnă de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor. Directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, Ionuţ Laurenţiu Leon Postolache, a anunțat că efectivul evaluat în anul 2015 este de 2.934 de vulpi pe 71 de fonduri de vânătoare.

like-facebookScopul acestei acțiuni este acela de a reduce sau chiar elimina riscul de răspândire a maladiei, folosită fiind metoda inovatoare a vaccinurilor antirabice orale.

Acest program este unul inovator, prin care se folosesc vaccinuri antirabice orale pentru combaterea rabiei la vulpe şi alte carnivore sălbatice. Vaccinarea se face pentru a elimina sau reduce difuzarea bolii”,a spus Ionuţ Laurenţiu Leon Postolache.

DSV face apel la populaţie să nu pună mâna pe momelile vaccinale găsite intacte, ci să le lase neatinse, în locul respectiv. Pentru a preveni posibilitatea apariţiei unor situaţii nedorite, în rândul comunităţilor locale din zonele unde se va efectua distribuţia momelilor vaccinale, dar mai ales în rândul copiilor s-a luat decizia de demarare a unei campanii de informare a populaţiei cu privire la realizarea acţiunilor de vaccinare antirabică a vulpilor, dar şi a unor măsuri de prevenire şi a unor reguli care trebuie respectate de către cetăţeni în această perioadă.

Dacă sunt găsite în zonele frecventate de copii sau de animale de companie, momelile vor fi ridicate cu mâinile protejate cu mănuşi, după care vor fi duse în perimetrele împădurite. În cazul în care momelile vaccinale descoperite întâmplător au învelişul distrus, va fi anunţat medicul veterinar din ce mai apropiată localitate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*