Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Sucevenii vor plăti mai mult pentru apă caldă și căldură. Vezi cu cât!

caldura caloriferDesemnarea unui nou operator de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice, Thermonet, în locul Termica, duce la majorarea prețului apei calde și agentului termic.

Primarul Sucevei, Ion Lungu a declarat, miercuri, că odată cu noul operator, tariful suportat efectiv de populaţie, pentru energia termică consumată, va crește de la 185 de lei pe gigacalorie la 234 de lei pe gigacalorie (inclusiv TVA), adică cu aproximativ 20 la sută.

like-facebookPrețul majorat ar acoperi cei 131 de lei pe gigacalorie pe care Primăria îi plătea ca subvenţie până acum şi noul tarif de trasport negociat cu Thermonet, respectiv cel de 191 de lei pe gigacalorie.

„Probabil că va fi necesar să mai creştem preţul la populaţie, astfel încât să acoperim diferenţa dintre subvenţia pe care o dăm de la buget. Astăzi subvenţionăm o gigacalorie cu 132 de lei, iar potrivit ofertei Thermonet ar trebui să o subvenţionăm cu 191 de lei. Deci, după părerea mea, ar trebui să majorăm tariful pentru populaţie, subvenţia achitată de Primărie urmând a rămâne la nivelul actual”, a spus Lungu.

Edilul Sucevei susține că nu este normal ca aproape jumătate din locuitorii Sucevei  care dețin centrale termice proprii să suporte subvenţionarea energiei termice consumată de către branşaţii la sistemul centralizat de termoficare.

Eu cred că trebuie să ne îndepărtăm să judecăm populist, electoral, şi să luăm nişte decizii sănătoase pentru oraş şi populaţia oraşului”, a conchis Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*