Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Două unități de învățământ din Frasin nu au asigurată paza. Vezi câte infracțiuni au avut loc în zona școlilor din județ de la începutul anului!

paza scoliComisiile mixte constituite din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava, Direcţiei de Sănătate Publică Suceava şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava au verificat, în perioada 3 – 9 septembrie 2015, stadiul pregătirii unităţilor de învăţământ pentru începerea anului şcolar 2015-2016 din 14 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului: Cajvana, Cacica, Muşeniţa, Vicovu de Sus, Frasin, Stulpicani, Păltinoasa, Valea Moldovei, Adâncata, Dumbrăveni, Hănţeşti, Zvoriştea, Liteni, Horodniceni.

like-facebookDintr-un total de 97 de unităţi şcolare verificate, 30 sunt şcoli gimnaziale, 18 sunt şcoli primare, 45 sunt grădiniţe cu program normal şi 4 sunt licee tehnologice. Dintre acestea 23 sunt unităţi coordonatoare.

Astfel, s-a constatat că 56 de autorități de învățământ sunt neautorizate sanitar. În plus sunt și unități școlare unde nu este asigurată paza.

De regulă, paza unităţilor şcolare se efectuează cu firme de pază, sisteme antiefracţie şi monitorizare video exterioară şi interioară, paza comunală şi paza obştească.

La Şcoala Gimnazială Dorotheea şi la Grădiniţa cu Program Normal Dorotheea din oraşul Frasin nu sunt asigurate aceste condiţii.  În cazul a 23 de unităţi şcolare nu există sisteme video de supraveghere.

Dar nu au avut niciodată pentru că nu sunt bani. N-avem ce face că nu avem cu ce plăti. Asta este treaba școlii, nu e a mea. Doar banii i-au primit. Dar, la noi și oamenii sunt cuminți, sunt disciplinați”, a declarat primarul din Frasin, Marinel Balan.

Potrivit unor date ale Inspectoratului Școlar Județean Suceava, în primele 6 luni ale anului 2015, la nivelul județului au fost sesizate 25 infracţiuni, din care 12 în mediul urban și 13 în mediul rural. Un număr de  21 de fapte s-au comis în incinta unităților de învățământ şi doar 4 în afara acestora.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*