Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Lider de sindicat asasinat în 2000, comemorat la Cacica

sahleanuLiderul de sindicat Virgiul Sahleanu, asasinat pe 7 septembrie 2000, a fost comemorat la 15 ani de la moartea sa, în localitatea Cacica.
Fostul lider de sindicat de la Combinatul Tepro SA  a fost înjunghiat mortal de Claudiu Irinel Bahna și Ioan Tofan.

Virgil Sahleanu a fost comemorat recent de colegii din sindicatele ieșene, care au fost prezenți, la Cacica, dar și la cimitirul unde este înmormântat.

like-facebookEu am fost la comemorarea de 15 ani la Cimitirul “Eternitatea”. Sotia lui care sta in Iasi a fost la Cacica, acolo unde s-a nascut el. Nu a lipsit nici sora lui”, a declarat, pentru Cancan.ro, Doru Alexandrescu, liderul filialei ieșene a Blocului Național Sindical.

Potrivit Cancan.ro, Virgil Sahleanu a fost ucis in urma unui plan bine calculat, in urma unei intalniri care a avut loc la Bucureşti, intre Catalin Ciubotaru si cei de la firma cehe Zelezarny Veseli, proprietarul combinatului metalurgic Tepro din Iaşi. Atunci, Ciubotaru si-a luat angajamentul ca se va “ocupa” de liderul de sindicat, chemandu-i la ordin pe Claudiu Bahna si Ion Tofan, carora le-a promis cate zece milioane de lei vechi daca il omoara pe Sahleanu.

Astfel, in septembrie, in jurul orei 8:00, liderul de sindicat a iesit din apartament, iar Bahna, cu ajutorul unui box metalic, l-a lovit cu pumnul in fata. Sahleanu s-a dezechilibrat, iar in acel moment Tofan l-a injunghiat cu un cutit in zona gatului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*