Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

FOTO! Lucrările la Aeroportul Suceava, pe ultima sută de metri

aeroport2La Aeroportul Ștefan cel Mare de la Salcea se fac ultimele lucrări şi se obţin avizele necesare, mai ales că modernizarea începută în urmă cu doi ani va fi finalizată luna viitoare.

Aeroportul a obţinut deja avizul pentru serviciile de handling, asta înseamnă că poate să deservească aeronavele la nivelul solului. Urmează, însă, ca inspectorii de la Autoritatea Aeronautică să verifice aeroportul și să dea autorizația ca aerodrom.

Pista de decolare şi aterizare este aproape finalizată, iar constructorul, Tehnic Asist, a finalizat asfaltarea aproape în totalitate, dar urmează execuţia marcajului, montarea balizajului, urmează betonarea platformei de îmbarcare, debarcare.

Am inceput si balizajul pe pista de 2400 x 45. Se executa carote si se leaga balizele la firul director aflat in fundatia pistei”, a precizat președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor.

 

like-facebookDe asemenea, luna aceasta, specialiştii de la Romasta vor veni  să instaleze sistemul de navigaţie pentru avioane de tip ILS.

Valoarea contractului este de aproximativ 105 milioane de lei, fără TVA.  Deocamdată, doar Tarom a anunțat că va zbura de la Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*