Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

În căminele școlare din Suceava nu sunt locuri pentru refugiați

gheorghe lazarUniversitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava nu  are locuri de cazare  în cămine pentru refugiați.  Prorectorul Universității, prof.univ.Ștefan Purici, a declarat, petru SuceavaNews, că pe adresa acestei instituții de învățământ superior de stat a sosit o adresă din partea Ministerului Educației și Cercetării prin care i se solicita o situație a locurilor de cazare disponibile în căminele studențești, care ar putea fi puse la dispoziţia refugiaţilor ce ar ajunge în România, numai că universitatea suceveană nu are  niciun loc.  
like-facebook
Universitatea Ștefan cel Mare nu își poate caza nici studenții proprii, în condiţiile în care toate cele aproximativ o mie de locuri din căminele studenţeşti sunt ocupate, iar o parte dintre studenţii care nu au mai prins locuri pot obţine cazare în cămine şcolare, în baza unei convenţii cu IȘJ, situație deja cunoscută.

La Centrul pentru Refugiați din Rădăuți sunt doar 90 de locuri de cazare pentru migranți.
Șeful învățământului sucevean, Gheorghe Lazăr, a declarat  că în căminele şcolare din localităţi ale judeţului ar fi locuri libere, dar că nu se pot amesteca refugiaţi cu fete sau băieţi care sunt cazaţi în internatele respective. Mai mult, el a spus că majoritatea locurilor de cazare sunt ocupate de elevi și studenți.
Lazăr susține că în judeţ nu există condiţii pentru a se asigura cazarea în căminele şcolare a unor eventuali imigranţi în situaţia în care numărul acestora va depăşi capacitatea de cazare din centrele speciale pentru imigranţi .

Nu avem condiţii pentru cazarea de refugiaţi”, a spus  Lazăr.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*