Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Prinși în timp ce excavau ilegal balast, în albia râului Suceava

politiePolițiștii din Liteni au fost sesizați, sâmbătă, că pe albia râului Suceava, în aval de podul rutier de peste acest râu, se excavează agregate minerale cu utilaje grele aparținând unei societăţi comerciale din oraşul Liteni – punct lucru Roșcani.

La faţa locului s-a deplasat o echipă formată din poliţişti din cadrul Poliției orașului Liteni, ofiţeri din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu specialiști din cadrul SGA Suceava, ocazie cu care a fost identificat, pe malul stâng al râului Suceava, în aval de podul rutier de peste acest râu, un utilaj greu – tip volă, care încărca agregate minerale dintr-un depozit situat pe albia râului într-un camion, ambele aparținând unei societăţi comerciale din oraşul Liteni – punct lucru Roșcani. Din verificări a rezultat faptul că exploatarea se făcea fără a deține autorizație în acest sens.
like-facebook
„În cauză a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de exploatarea de agregate minerale în zonele de protecţie sanitară a surselor de apă, în zonele de protecţie a albiilor, malurilor fără autorizaţia de gospodărire a apelor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 93, alin. 2, lit. c, din Legea nr. 107/1996 – Legea apelor, dosarul urmând a fi soluționat procedural de către poliţişti din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice”, se precizează într-un comunicat al IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*