Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

13 candidați la funcția de primar al Rădăuțiului

Primăria_din_RădăuţiFuncția de primar al municipiului este la mare căutare în municipiul Rădăuți, iar cele două mari partide, PSD și PNL, au cei mai mulți candidați. Competiția în interiorul partidelor amintite este în plină desfășurare.

Bătălia electorală în interiorul organizației municipale a Partidului Social Democrat se dădea între patru candidați până mai zilele trecute, însă odată cu organizarea alegerilor la organizația municipală, unul s- a retras.

like-facebookAu rămas pentru competiția internă liderul organizației județene a PSD Rădăuți, Nistor Tătar, social democratul Constantin Boliacu, director economic al Spitalului Județean Sf „Ioan cel Nou” Suceava și avocatul Traian Andronachi, fost președinte UNPR, dar trecut în barca social-democrată.

Liderul organizației municipal a PSD, Rădăuți, Nistor Tătar susține că déjà la nivelul membrilor social democrați s-a făcut un sondaj care îl dau cu cel mai mare procentaj, un sondaj similar urmând a fi făcut în rândul rădăuțenilor.

Supărat că nu a fost invitat la alegerile organiației municipale, avocatul Traian Andronachi susține că nu renunță la candidatura la funcția de primar. Social democratul Constantin Boliacu este cel de-al treilea candidat la fotoliul de primar. El ne-a declarat că va face un sondaj în rândul rădăuțenilor dincolo de cel făcut de partid pentru a vedea ce procentaj ar putea obține în cazul alegerilor locale. Singurul care a renunțat la competiție este liderul executiv al PSD, Mihai Reman care a spus că este posibil ca la alegerile din 2020 să se înscrie în competiția electorală.

Lupte sunt și în interiorul PNL Rădăuți. În competiția internă se află senatoarea Stealiana Miron, președintele PNL Rădăuți, Dumitru Mihalescu, fost candidat la parlamentare în mandatul trecut, fostul director al Spitalului municipal, Dorin Tibeică și liberalul Petru Carcalete, fost inspector general al IȘJ în mandatul PDL.

Deocamdată conducerea PNL Suceava a evitat să comenteze situația de la Rădăuți, însă este posibil ca la nivelul celor patru candidați să existe o înțelegere, iar unul din cei patru să fie candidatul din partea Partidului Național Liberal.

Oficial, doar senatoarea Steliana Miron și-a anunțat oficial intenția de a candida la funcția de primar.
Primarul suspendat al orașului, Aurel Olărean ar putea fi candidatul surpriză la fotoliul de primar. Deocamdată, legea nu îi interzice să se înscrie în cursa electorală din moment ce nu a fost condamnat.

Surse din anturajul lui Aurel Olărean susțin că edilul, în cazul în care I s-ar ridica restricția, ar putea reveni la conducerea Primăriei mai ales că actualul Guvern nu a făcut mai nimic să deblocheze situația. O Ordonanță de Urgență aprobată cu greu de către Guvernul condus de Victor Ponta și negândită dar și un secretar detașat nu au rezolvat nici pe departe problema orașului care pare a fi a nimănui. Municipiul nu are primar,viceprimar și Consiliu Local iar actualui secretar Marinică Sofronie suflă și în iaurt înainte de a semna un document.

ALDE îl are drept candidat la fotoliul de primar pe deputatul Constantin Galan care încă nu a anunțat oficial că va candida, dar surse din anturajul său dau ca sigură înscrierea în cursa electorală pentru funcția de edil al municipilui. Constantin Galan a fost consilier local iar ulterior viceprimar al municipiului Rădăuți aproape un an, însă a avut ghinion.

A fost schimbat din funcție de alianța PDL-PNȚCD iar mai apoi, Galan a fost găsit incompatibil de ANI, aleșii locali votând și pentru destituirea sa din CL.

„Nu am decis încă dacă voi candida la funcția de primar, dar mai este timp ”, a spus parlamentarul Rădăuți.

Ajuns parlamentar, Constantin Galan a renunțat la PNL și a trecut la Partidul Reformator Liberal condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Partidul România Mare îl trimite în bătăția pentru fotoliul de primar pe medicul stomatolog, Ștefan Luchian iar UNPR pe Dorin Simota, consilier al senatorului UNPR, Mihai Neagu, în timp ce PMP îl trimite în competiție pe liderul organizației municipale a partidului Adrian Puiu.

Nici PNȚCD nu se dă în lături, ci déjà a anunțat că îl înscrie în cursa electoral pentru fucția de primar pe medical veterinar Constantin Lazăr.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*