Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Centrul Regional pentru cazarea imigranților de la Rădăuți, gata să primească refugiați

refugiatiCentrul Regional de Cazare și Proceduri de Azil de la Rădăuți este pregătit să primească refugiați. Deocamdată nu se știe exact numărul acestora, dar potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări, în cele șase centre din subordine, cu tot cu cel de la Rădăuți, există o capacitate totală de aproape 1.000 de locuri.

like-facebookCentrul de la Rădăuți dispune de cabinet medical, încăperi special amenajate pentru activități recreative, sportive și educaționale.

Conform Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, cu modificările și completările ulterioare, solicitanții de azil beneficiază de o sumă de 3 lei/zi/persoană pentru hrană, 1,8 lei/zi/persoană pentru cazare și 0,6 lei/zi/persoană pentru alte cheltuieli. Se adaugă asistență medicală primară și spitalicească de urgență gratuită, asistență medicală și tratament gratuit în caz de boli acute sau cronice.

În centrele de cazare, capacitatea camerelor este de până la 10 locuri. În realitate, însă, numărul de locuri de cazare poate fi diferit, în funcție de componența grupurilor cazate (bărbați, femei, familii sau familii cu copii etc.).

În centrul de la Rădăuți, grupurile sanitare sunt comune, separate pentru femei și bărbați.

„Am discutat cu președintele României și cu vicepremierul, o să avem o discutție în CSAT cu problema numărul unu a Europei, gestionarea crizei umanitare a imigranților. Vreau să le spun românilor că nu e niciun fel de panică, noi facem ceea ce depinde de noi. Și vreau să mai spun că nu e deloc momentul pentru discursuri populiste, demagogice. Sunt oameni pe care lumea i-a uitat și … Eu cred că suntem cetățeni europeni. Împreună cu UE ne facem datoria și încercăm să găsim o soluție la cea mai dificilă criză”, a declarat premierul Victor Ponta.

Cu toate că refugiații din Siria, Eritrea și Afganistan evită țara noastră, preferând Ungaria, Italia pentru a ajunge apoi în Germania, Austria și Suedia, ei ar putea fi, totuși, relocați către România.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*