Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

FOTO! Adevărate bombe, în perfectă stare de funcționare, descoperite în curtea unei societăți comerciale

proiectile (8)Mai multe elemente de muniţie au fost descoperite, joi, în curtea unei societăţi comerciale din oraşul Gura Humorului, în urma unor lucrări de excavare.

Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, formată din cpt. Ilie Şveduneac, m.m. Iulian Pentilescu, plt.adj. Marius Chimiuc şi plt.maj. Ovidiu Dedeagă, coordonată de col. Cristinel Anton, s-a deplasat la faţa locului.

În urma detectării şi identificării terenului s-au descoperit, iniţial, 46 de elemente de muniţie, de diferite calibre, provenind din cel de-Al Doilea Război Mondial. Acestea erau echipate cu focos, fiind în perfectă stare de funcţionare.

like-facebookAnterior momentului descoperirii muniţiei, o parte din pământul excavat în zonă a fost transportat la două gospodării din comuna Stulpicani. Un echipaj pirotehnic s-a deplasat în cele două zone, de unde s-au identificat şi ridicat alte 3 elemente de muniţie, care prezentau un real pericol pentru persoanele şi locuinţele din jur.

Pe timp de noapte, lucrările de asanare au fost sistate, fiind reluate în dimineaţa zilei următoare.

În urma asanării terenului, s-au mai descoperit 145 de elemente de muniţie, printre care bombe explozive de aruncător de calibre diferite, lovituri acuplate cu proiectile explozive, lovituri antitanc şi proiectile şrapnel.

Întreaga cantitate de muniţie, 194 de elemente, a fost ridicată, transportată în condiţii de siguranţă şi depozitată provizoriu, urmând a fi distrusă într-un poligon autorizat, în perioada imediat următoare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*