Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Simulare de incendiu și accident de aviație, în Munții Călimani, sub coordonarea lui Raed Arafat

incendiu pompieriO aplicaţie de amploare a inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Suceava, Harghita şi Mureş va fi organizată în Munţii Călimani, joi, sub coordonarea secretarului de stat dr. Raed Arafat.

like-facebookEste vorba de simularea intervenţiei la un incendiu de fond forestier şi la un accident de aviaţie civilă cu trei victime în Masivul Călimani, cu salvare de persoane şi limitarea efectelor negative produse.

Exerciţiul va începe la ora 12.00, va dura două ore şi presupune o desfăşurare impresionantă de forţe, atât din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă Suceava,Mureș și Covasna , cât şi de la alte instituţii implicate în intervenţii de salvare – spitale, direcţii silvice, poliţie, armată, structuri de aviaţie şi salvare, protecţia mediului etc. din toate judeţele limitrofe.

Vor fi prezenți și prefecții celor trei județe.
Scopul exerciţiilor de acest gen este de antrenare şi verificare a capabilităţilor structurilor de intervenţie la diferite niveluri de alertă (ALPHA, BRAVO şi CHARLIE), precum şi de depistare a disfuncţionalităţilor care pot apărea în astfel de situaţii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*