Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Trafic redirecționat din cauza lucrărilor la pasajul Ițcani. Lungu: Fac un apel la suceveni să înţeleagă acest lucru

lungu2Pasarela peste calea ferată din cartierul Ițcani va fi închisă la finele acestei săptămâni, cel puțin două luni. Traficul va fi redirecționat pe strada Gheorghe Doja prin cartierul Burdujeni sau pe șoseaua de centură a Sucevei.

like-facebookPrimarul Ion Lungu susține că a purtat discuții cu conducerea firmei care se va ocupa de  lucrările în infrastructura pasarelei și a rezultat că este nevoie de cel puțin două luni pentru lucrări, în condițiile în care și vremea ar fi favorabilă.

Reparaţiile capitale la părţile de infrastructură şi suprastructură de la pasajul CFR şi podul rutier de peste râul Suceava sunt parte a proiectului cu finanţare europeană de circa 8 milioane de euro.

Edilul Sucevei susține că  singura şansă de reparare a pasajului CFR din cartierul  Iţcani al municipiului Suceava o reprezintă fondurile europene, susținând că intervenţiile de milioane de euro erau greu de susţinut  financiar din bugetul local.

Pentru ca lucrările să poată să fie terminate în acest an, în condiţii de siguranţă, neinfluenţate de vreme, avem nevoie de 2 luni de zile de muncă, cu pasajul închis. Fac un apel la suceveni să înţeleagă acest lucru, pasajul fiind într-o stare de degradare totală, începând cu balustradele, stâlpii de iluminat şi calea de rulare şi, de aceea, este musai să-l reparăm”, a spus Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*