Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Vezi câți bani alocă municipalitatea pentru pregătirea unităților de învățământ din municipiu!

cl2Municipalitatea suceveană va aloca aproximativ  1,4 milioane de lei pentru pregătirea unităților de învățământ din municipiul Suceava, adică o sumă asemănătoare celei pentru catedrală și alte două biserici.

Primarul Ion Lungu susține că alocarea se va face prin rectificarea bugetului local.

like-facebook„Din punct de vedere al infrastructurii avem lucrări importante făcut, precum cele două terenuri de sport de la şcolile generale nr. 8 şi nr. 10. De asemenea, sunt prevăzute multe lucrări de reabilitare termică a clădirilor, de tâmplărie, la sistemele de încălzire, cât şi modernizări de cantine”, a spus Lungu.

Primarul a amintit că, anul acesta, vor fi asfaltate şi terenurile de sport din curtea unităţilor de învăţământ. Edilul Sucevei se declară, de altfel, mulțumit de modul în care arată unităţile şcolare.

Potrivit acestuia,, în cele 3 mandate pe care le-a avut, investiţiile şi reparaţiile din şcoli au ajuns la circa 20 de milioane de euro, inclusiv cele din finanţări europene de la Liceul cu Program Sportiv şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”. Lungu a mai spus că și pentru biserici au fost alocate, în fiecare an, câte 15-20 miliarde de lei vechi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*