Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Europarlamentarul Victor Negrescu anunță aprobarea a două proiecte privind reindustrializarea României

victor negrescuEuroparlamentarul Victor Negrescu anunță aprobarea a două mari proiecte de investiții pentru România. Este vorba despre două mari proiecte destinate reindustrializării României, care au primit aviz pozitiv din partea Comisiei Europene.

like-facebookEl a spus că cele două proiecte îl au drept inițiator și că ambele au o valoare totală de 6 milioane de euro din care unul ar putea fi pus în aplicare în regiunea din care face parte și județul Suceava . deși, deocamdată nu este nimic clar, eurodeputatul social democrat a ales să facă acest anunț la Suceava, oraș în care nu a mai fost de circa un an.

„Am reușit să obţin din partea CE avizul pozitiv dar cel mai mare calificativ pentru două proiecte importante destinate reindustrializării României. Fiecare proiect, acţiuni pregătitoare aşa cum sunt ele denumite valorează 3 milioane de euro, iar în total sunt 6 milioane de euro”, susține Negrescu, care a precizat că și-ar fi dorit ca unul din cele două proiecte să fie destinat Regiunii de Nord Est din care face parte și Suceava.

„Proiectul despre care vă spun se numeşte fabrici inteligente şi este un proiect deja implementat în ţările din vestul Europei”, a susținut europarlamentarul.

Negrescu a subliniat că a fost primul europarlamentar care a obţinut de la CE un milion de euro pentru un proiect pilot destinat creşterii accesului la sănătate în mediul rural. Proiectul a fost demarat deja la nivelul Comisiei Europene urmând ca în toamna acestui an să aibă loc o licitaţie pentru satele din România-țară afectată cel mai mult de decalajele din sănătate.

Cei care vor implementa o soluţie şi vor avea rezultate pozitive vor beneficia ulterior de o finanţare suplimentară de 3 milioane de euro”. Dacă proiectul pilot se va dovedi a fi de success în România, acesta va putea fi extins ulterior la nivel European.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*