Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Parlamentarii suceveni cer Guvernului organizarea de alegeri parţiale la Rădăuţi

parlamentari (1)Doar șase din cei 16 parlamentari ai județului Suceava au răspuns, vineri, invitației lansate de prefectul județului, Constantin Harasim, în privința discuțiilor referitoare la găsirea unor soluții de deblocare a situației de la Rădăuți.

Parlamentarii PNL, Gheorghe Flutur, Ioan Bălan, Sanda Maria Ardeleanu, Stealiana Miron, senatorul UNPR, Mihai Neagu, și senatorul PSD, Neculai Bereanu, au fost cei care au ținut să participle la întâlnirea de la Instituția Prefectului, la care a mai participat o delegație de la Primăria Rădăuți în frunte cu secretarul Marinică Sofroni, directorul medical al Spitalului Rădăuți, doi juriști ai Prefecturii Suceava, fostul prefect, Florin Sinescu, secretarul județului și directorul Direcției Juridice din Consiliul Județean precum și Dumitru Mihalescu, fost candidat la parlamentare pe zona Rădăuți-Vicovu de Sus.

parlamentari (2)Nu au fost prezenți parlamentarii Ovidiu Donțu, Radu Surugiu, Dumitru Pardău, Gavril Mârza, Eugen Bejinariu, Alexandru Băișanu, Constantin Galan, Cezar Cioată, Ovidiu Iane, Ghervazer Longher.like-facebook

Chiar dacă nu toți aleșii au fost prezenți, liderul PNL, Gheorghe Flutur, a spus că absenții ar putea să ia la cunoștință deciziile luate pentru a sprijini deblocarea de la Rădăuți. Parlamentarii de Suceava au decis, la propunerea senatorului PNL, Gheorghe Flutur să semneze o scrisoare în care să solicite Guvernului adoptarea de urgenţă a unui act normativ pentru deblocarea situaţiei administrative, deblocarea situației deloc plăcută la Rădăuți.

Parlamentarii au decis să aibă o întâlnire cu vicepremierul Gabriel Oprea despre Rădăuți, acolo unde nu există Consiliu Local, viceprimar și primar. Senatorul PNL, Gheorghe Flutur, dar și ceilalți aleși prezenți au susținut că Guvernul este cel care poate adopta un act normativ şi la propunerea prefectului Harasim au decis promovarea unui proiect de OUG pentru completarea legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale în vederea organizării de alegeri parțiale pentru CL Rădăuți.

Situația de la Rădăuți vine din urmă și este destul de gravă. Am stat de vorbă cu salariați de la Primăria Rădăuți …SOS Rădăuți…SOS spital…SOS Învățământ, au proiecte europene în derulare unde nu pot da hotărâri, au protecția socială unde sunt din nou probleme. Suntem la câteva zile de începerea sesiunii parlamentare, cred că dacă asta este soluția putem fi semnatarii unui act normativ de urgență, de proiect de lege, la care să cerem procedură de urgență pentru cazul special de la Rădăuți. Având în vedere aceste argumente. Întrebarea mea este de ce nu s-a rezolvat toată problema de către Guvern prin Ordonanță?”, a spus Flutur.

Prefectul județului Constantin Harasim părea să descurce ițele în ce privește Primăria Rădăuți însă văzându-se cu ușile închise a ales să adune parlamentarii suceveni cărora să le ceară sprijinul în al 11-lea ceas.

Ordonanța 15 adoptată de Guvern dă puteri limitate secretarului municipiului Rădăuți iar activitatea este în continuare blocată în ce privește urbanismul, sănătatea şi protecţia socială. Cel mai grav este că cei 460 de angajaţi ai Spitalului Municipal riscă să rămînă fără salarii în noiembrie şi decembrie 2015, pentru că fostul deliberativ local a aprobat bugetul unităţii medicale numai pentru primele zece luni.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*