Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului: Nu poți construi o moschee în țara voievozilor

putna hram (18)Biserica Ortodoxă română nu este de acord cu ridicarea unei moschei în București. Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a declarat nemulțumit  sâmbătă, la Mănăstirea Putna, de decizia autorităţilor române de a aproba construcţia unei moschei de mari dimensiuni în Bucureşti.
like-facebookÎnalta față bisericească a făcut aluzie la premierul Victor Ponta în cuvântul său  în prezența celor peste 10.000 de credincioși pe care a început să-l lase genunchii.

„N
u se poate construi moschee în țara voievozilor, fiind ca atunci când duc povara neamului pe umeri și pe unii îi lasa genunchii și s-au operat”, a spus Preasfințitul Ambrozie.
El a mai adăugat:„Bine ar fi sa nu ne lase mintea,cugetul nostru românesc. Nu se poate construi moschee în țara voievozilor.
Episcopul Giurgiului a amintit că deja există o moschee în parcul Carol, „o foarte frumoasă” moschee în Constanţa, dar şi că există un consiliu consultativ al cultelor la care fiecare cult recunoscut preia preşedinţia prin rotaţia. PS Ambrozie a samintit că  ca “nu se poate sa se scoata legi noaptea impotriva propriului popor”.
Nu se poate să condamni intelectualitatea romanească care a pătimit atât de mult și despre care Petre Țutea spunea că nu poate descrie atrocitățile petrecute în temnițele și  închisorile românesti pentru reeducare. Nu putem să repetam istoria pentru niște epigoni“, a sublinita înalta față bisericească.

Preasfințitul Ambrozie a ţinut să atragă atenţia că BOR nu a fost consultată în nici un înainte de autorităţile să aprobe construcţia unei moschei de mari dimensiuni în Bucureşti. El a  criticat şi prevederile legii cu privire la interzicerea cultului persoanelor vinovate de genocid.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*