Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Corina Crețu, despre groapa de gunoi de la Mestecăniș: Autoritățile locale și naționale trebuie să decidă dacă opresc sau nu investiția de acolo

groapa gunoiComisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, care a vizitat, sâmbătă, mai multe obiective din județ, a mers să vadă personal și groapa de gunoi de la Mestecăniș.

Crețu susține că nu Comisia Europeană este cea care stabilește amplasamentele proiectelor.

like-facebookUn răspuns oficial încă nu am primit. Am stat de vorbă cu doamna ministru al Mediului. Știți foarte bine că acea scrisoare am făcut-o ca urmare a unor sesizări făcute de organizații neguvernamentale. Ieri am și trecut și am vizitat personal acest proiect. Sigur că am înțeles de la autoritățile locale că proiectul este elaborat, era deja elaborat atunci în proporție de 70%, dar s-a mers mai departe, deci tot așa în proporție de 80% acest proiect este realizat. În ce privește comisia europeană, vreau să vă spun că acest proiect este în acord cu toate standardele de mediu, inclusiv cu standardele prevăzute în acordul de parteneriat. Sigur, este această problemă a amplasării, dar aceasta este o chestiune de decizia autorităților locale ce s-a luat în anul 2009 de către autoritățile locale de atunci. Dacă s-ar opri acum acest proiect, în primul rând ar trebui returnați banii către Comisia europeană care s-au cheltuit până acum, în valoare foarte mare și, pe de altă parte, am înțeles de la autoritățile locale, și Comisia Europeană consideră că este mult mai igienic și mai sănătos de a plasa aceste depozite în munți, mai degrabă decțt se întțmpla anterior în preajma apelor și a râurilor care infestau apele și era în pericol să afecteze inclusiv siguranța alimentară”, a declarat Crețu.

Corina Crețu a mai precizat că groapa de gunoi de la Mestecăniș este responsabilitatea celor care au luat această decizie în 2009, de a o amplasa pe munte.
Ea susține că autoritatile locale și nationale trebuie să decidă dacă opresc sau nu lucrările la groapa de gunoi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*