Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

Gheorghe Lazăr susține că la Suceava nu s-a dat șpagă pentru transferurile elevilor

gheorghe lazarȘeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat, joi, că din informațiile pe care le are nu s-au dat bani drept șpagă pentru transferurile elevilor și că tot ceea ce s-a înregistrat la sediul IȘJ s-a făcut pe baza metodologiei ministerului de resort.

like-facebookEl a amintit că la Suceava se află în control doi inspectori de la Corpul de Control al ministerului, control similar ce se efectuează în șapte județe din țară.

Se înțelege că și în aplicația aceasta a ministerului și metodologia de organizare a admiterii există anumite lacune, există părinți plecați în străinătate sau părinți care nu au știut să pună bine codurile necesare admitere la clasa la care dorește copilul și atunci a nimerit copilul în altă parte. Există cazuri în care pe repartizare distanța de la domiciliu până la școala la care a fost repartizat este foarte mare, părinții nu au posibilități să-și poarte copiii la aceste școli și în aceste condiții cred că este necesar să folosim acea apropiere de domiciliu și este criteriul care poate fi folosit”,  a spus șeful învățământului sucevean.

Lazăr a subliniat că cererile aprobate sunt cazuri speciale legate de familii cu mulți copii sau copii bolnavi și care potrivit metodologiei pot fi transferați la solicitarea părinților.

„Dintre cererile de transfer sunt gemeni care au dreptul să se ducă la clasa la care este fratele, sunt probleme sociale foarte multe, orfani, sunt probleme speciale legate de boli, de niște probleme medicale deosebite lucru care au solicitat părnții să fie aproape de domiciliu să învețe într-o școală mai apropiată”, a conchis Lazăr.

Suspiciuni de fraudă la admiterea la liceu, la Suceava. Elevi transferaţi la licee mai bune după încheierea repartizării computerizate


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*