Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Aproximativ 70 de copii au dispărut de acasă de la începutul anului. 60% sunt fete

copii disparutiAproximativ 70 de copii din familii sucevene au dispărut de acasă în primele șase luni ale acestui an. La data de 1 ianuarie 2015, în evidențele Poliției figurau ca dispăruți 9 copii, iar în primele șase luni au mai dispărut 67 de minori. În aceeași perioadă, oamenii legii au dat de urma a 70 de copii, cazurile a șase copii dispăruți fiind încă în lucru.

like-facebookPurtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, Ionuț Epureanu, a precizat, pentru SuceavaNews, că 98% dintre minori au plecat voluntar de acasă, iar 60% dintre copiii dispăruți sunt fete. Cei mai mulți dintre minori fug mai des de acasă și au vârste între 12 și 17 ani.

Spre exemplu, Elena Mica Oltean, de 17 ani, care a fost dată dispărută, luni, a mai plecat de acasă de patru ori, dar de fiecare dată s-a întors la familie.

Adolescentă dispărută de acasă. Familia este disperată!

Mulți dintre copiii care dispar de acasă provin din centre de plasament sau din familii dezorganizate.

Potrivit prihologilor, dificultatile de ordin psihologic, emotionale si comportamentale ale copiilor, se regasesc in randul factorilor care determina fuga de acasa, inclusiv tulburarile de sanatate mintala: tulburare de conduita, depresie, ADHD, stres postraumatic, schizofrenie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*