Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

FOTO! Aurel Olărean, la discuții cu prefectul județului. Întâlnirea nu a dus la nicio decizie concretă

olarean si prefectulPrimarul suspendat al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, s-a întâlnit, marți, în mod oficial cu prefectul județului, Constantin Harasim, pentru a discuta pe tema emiterii ordinului de suspendare din funcția de primar  pe toată perioada controlului judiciar.

Edilul suspendat a cerut o întâlnire pe această temă după ce cetățeni din Rădăuți, dar și reprezentanți ai cultelor i-ar fi solicitat să-i sprijine în eliberarea autorizațiilor de construcție și certificatelor de urbanism, activitate ce intră doar în competența primarului și care  a rămas în aer după ce acesta a fost arestat, iar ulterior pus sub control judiciar.
olarean la prefect (2)Ordinul de supendare emis de către prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, pare a fi nu tocmai în regulă și ar fi fost cam forțat în emitere. Olărean a fost însoțit la discuțiile cu reprezentantul Guvernului în terioriu  de un apărător ales, însă la  discuții prefectul județului a fost însoțit de doi juriști și de șeful Corpului de Control al Prefecturii, Gheorghe Cotin.

Primarul a amintit că a vrut să știe  dacă acel ordin de suspendare emis pe numele său îndeplinește condițiile impuse de lege dar mai ales  de ce a apărut în motivarea ordinului sintagma „pe perioada măsurii controlului judiciar”,  fapt ce nu este prevăzut de niciun act normativ.olarean la prefect (1)
„Din start am spus că nu voi contesta ordinul emis de prefect, însă am vrut să fac o discuție clară despre acest document”, a spus Olărean care e precizat că situația municipiului Rădăuți nu este tocmai plăcută și nici legislația în vigoare nu avantanjează municipalitatea.

Mandatul primarului se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către instanţa de judecată prefectului care, prin ordin, constată suspendarea mandatului”,
prevede  Legea Administraţiei Publice Locale.

olarean la prefect (3)Pe de altă parte, în decizia Curţii de Apel se arată că Olărean nu are voie să intre în contact, direct sau indirect, cu angajaţii Primăriei şi nici cu foştii consilieri locali. Totuşi, în decizie nu scrie însă dacă  primarul nu-şi poate exercita atribuţiile. 
Trebuie amintit că măsura controlului judiciar luată de Judecătoria Cluj pe o perioadă de 60 de zile expiră în data de 16 august. Rămâne de văzut însă dacă prefectul județului va emite un nou ordin de suspendare din funcție pe numele lui Aurel Olărean.
La solicitarea domnului Olărean Aurel, primarul suspendat al municipiului Rădăuţi, astăzi, 11 august 2015, acesta a fost primit în audienţă de către prefectul judeţului Suceava, domnul Harasim Constantin. La discuţiile purtate au participat salariaţi din cadrul aparatului propriu de specialitate al prefectului şi reprezentanţi ai primarului suspendat. În cadrul audienţei, domnul Olărean Aurel a solicitat clarificări legate de suspendarea mandatului său de primar, prin ordin al prefectului, care i-au fost acordate, raportate la legislaţia în vigoare, ce reglementează această situaţie”, susține prefectul Constantin Harasim printr-un comunicat de presă.olarean la prefect (4)


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*