Tribunalul Suceava a admis, luni, propunerea formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava și a dispus prelungirea pe o perioadă de 30 de zile, faţă de Rădoi Cristian Mihai sub aspectul infracţiunilor de: trafic ilicit de droguri de risc, trafic ilicit de droguri de mare, introducere în țară de droguri de risc , introducere în țară de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracțional.
Instanța a respins cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu ori cu măsura preventivă a controlului judiciar, formulate de inculpat şi apărător, ca neîntemeiate. Aceeași decizie a fost luată și în cazul lui Sima Emil Andrei, respectiv prelungirea pe o perioadă de 30 de zile a măsurii arestării preventive luată sub aspectul infracţiunilor de: trafic ilicit de droguri de risc, trafic ilicit de droguri de mare risc, complicitate la introducere în țară de droguri de risc, complicitate la introducere în țară de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracțional organizat.
Tribunalul Suceava a dispus faţă de inculpatul Anghel Gheorghe acuzat de infracţiunilr de: trafic ilicit de droguri de risc, trafic illicit de droguri de mare risc, introducere în țară de droguri de risc, introducere în țară de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracțional și respinge cererile de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar, formulate de inculpat şi apărător, ca neîntemeiate.
Instanța a dispus prelungirea pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.08.2015 şi până la data de 15.09.2015, inclusiv, a măsurii arestului la domiciliu luată prin încheierea şedinţei Camerei de Consiliu nr. 132/19.06.2015, pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 3376/86/2015, faţă de inculpatul Contantinescu Florin Ionel acuzat sub aspectul infracţiunilor de: trafic ilicit de droguri de risc, trafic illicit de droguri de mare, introducere în țară de droguri de risc ,introducere în țară de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracțional.
Magistrații au respins cererile de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar, formulate de inculpat şi apărător, ca neîntemeiate. Decizia nu este definitivă, inculpații având drept de contestaţie.
Indivizii au fost prinşi de DIICOT Suceava, după ce nu au ridicat coletul de la Oradea, colet care a ajuns la Suceava pe mâinile organelor de anchetă. Ei sunt acuzați de trafic ilicit de droguri, introducere în ţară de droguri de mare risc şi constituire a unui grup infracţional organizat.
Trebuie amintit că în data de 17 iunie 2015, poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Suceava – Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, cu sprijinul unor lucrători din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciul Acţiuni Speciale Suceava, Serviciul pentru Acţiuni Speciale Suceava şi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti, au făcut şapte percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov şi au pus în executare cinci mandate de aducere.
După efectuare percheziţiilor au fost găsite diferite cantităţi de droguri de risc, cântare electro-nice, recipiente de depozitare a drogurilor, telefoane mobile, laptopuri şi cartele SIM, precum şi sume de bani în lei şi valută, provenite din activitatea infracţională de trafic de droguri. Totodată, suspecţii George Anghel, Emil Andrei Sima, Cristian Mihai Rădoi, F. I. Constantinescu şi B. Munteanu, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, au fost duşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava pentru audieri.