Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Steliana Miron: În economia României nu avem o problemă cu lipsa locurilor de muncă, ci cu lipsa forței de muncă

mironSenatorul PNL Steliana Miron susține că România se confruntă cu o lipsă a forței de muncă din cauza faptului că statul nu încurajează munca. Steliana Miron atrage atenția că lipseste atât forța de muncă calificată, cât și cea necalificată.

like-facebookDupă Revoluţie ni se spunea că avem o democrație originală. Astăzi nu mai avem doar o democrație originală, avem şi o economie originală. Nu vreau să vorbesc de tunurile financiare rezultate doar din drepturi litigioase, nu vreau să vorbesc de camarilele existente pe lângă primării, regii autonome, etc, ci vreau să vorbesc de necesitatea muncii ca opțiune obligatorie sau facultativă. Este o zicală la români: “decât să muncești degeaba mai bine stai degeaba”. Aproape o treime din angajații români câștigă salariul minim pe economie. Veniturile realizate de aceștia nu diferă foarte tare de ajutoarele sociale oferite de stat celor ce nu muncesc. Veniturile din pensii corespunzătoare acestor salarii sunt aproape identice cu venitul minim garantat. Statul nu încurajează muncă. În economia României nu avem o problemă cu lipsă locurilor de muncă ci cu lipsa forței de muncă. Lipsește nu numai forța de muncă calificată dar şi cea necalificată”, susține Miron, care a adăugat că statul român este mult prea „prietenos şi binevoitor cu cei care nu vor neapărat să muncească”.

Parlamentarul condamnă, de asemenea, atitudinea statului față de IMM-uri.

„Nu mă refer aici la lipsa accesului la capital, la legislația extrem de confuză şi total nepredictibilă ci doar de relația strictă IMM – stat fiscal. Se “gândește” oare statul fiscal ce sume încasează de la IMM-uri şi ce le mai rămâne acționarilor acestora? Oare este “normal” ca statul fiscal să încaseze taxe şi impozite de câteva ori mai mari decât dividendele acționarilor în condițiile în care se presupune că afacerile sunt ale acționarilor şi nu ale statului? Se mai poate vorbi astfel de un stat fiscal rezonabil?!”, arată Miron într-un comunicat de presă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*