Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Spitalul Județean Suceava are stocuri de medicamente pentru mai bine de o lună

spital judetean suceavaSpitalul Județean de Urgență Suceava nu se confruntă cu disfuncționalități în ce privește aprovizionarea cu medicamente.

like-facebookAnunțul a fost făcut de directorul medical al unității spitalicești, medicul Tiberius Brădățan, în contextul în care au apărut mai multe informații potrivit cărora farmaciile mai multor spitale din țară au început să rămână fără medicamente pentru că distribuitori de medicamente refuză să continue contractele încheiate cu spitalele anterior datei de 1 iulie, când a intrat în vigoare scăderea preţurilor la medicamente.

Directorul Spitalului Județean Suceava a ținut să calmeze spiritele susținând că la Suceava  nu sunt probleme legate de aprovizionare. Tocmai pentru a evita astfel de disfuncționalități, conducerea spitalului a achiziționat medicamente de peste un milion de lei, având stocuri necesare pentru mai bine de o lună.

De altfel, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Alin Țucmeanu, susține că vor fi făcute mai multe controale în spitale, în următoarea perioadă, întrucât disfuncţionalităţile care ar putea apărea în aprovizionarea cu medicamente a spitalelor se datorează managementului unităţilor.

„Facem încă un apel, de data aceasta public, către managerii unităţilor sanitare să se informeze cu privire la modificările legislative şi să semnaleze din timp toate situaţiile care ar putea duce la disfuncţionalităţi în aprovizionare, în detrimentul pacienţilor. Vom monitoriza, în perioada următoare situaţia şi, acolo unde vom considera necesar, vom realiza controale inopinate în unităţile sanitare pe această temă. De asemenea, atenţionăm furnizorii de medicamente că au obligaţia de a respecta acordurile cadru şi contractele încheiate”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alin Ţucmeanu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*