Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

PMP Suceava: Aproape 500 de cadre medicale din Rădăuți nu-și vor mai putea lua salariile din septembrie

PMP Suceava. (18)Reprezentanții PMP Suceava îi acuză pe prefectul județului, Constantin Harasim, și deputatul Constantin Galan că sunt vinovați pentru situația de la Rădăuți.

„Din cauza intereselor politicianiste ale deputatului PLR Constantin Galan si a independentului prefect sustinut de acelasi partid, Constantin Harasim, municipiul Radauti și cetatenii acestuia risca sa se afle intr-o situatie mult mai grava decat cea de acum”, se precizează într-un comunicat al PMP Suceava.

like-facebookPotrivit celor de la PMP, „ceea ce urmeaza sa se intample la Radauti, in scurt timp, (daca nu se gaseste o solutie viabila), tine de un iminent dezastru social si administrativ incompatibil cu titulatura de un municipiu parte integranta a Uniunii Europene”.

Ei susțin că  la inceputul lunii septembrie 2015, aproape 500 de cadre medicale din Radauti nu-si vor mai lua salariile din cauza faptului ca sistemul sanitar radautean are bugetare doar pana la sfarsitul lunii august, astfel aproape 27.000 de persoane din Radauti plus alte cateva mii din imprejurimi risca sa ramana fara asistenta medicala si medicamente. De asemenea, spun cei de la PMP, aproximativ 400 cereri pentru autorizatii de constructii zac intr-un fiset si nu poate nimeni sa le semneze.

„Nu este indeajuns ca cei plecati in afara strang cu greu un ban, cu eforturi si cu sacrificii iar cand vin acasa sa investeasca acei bani intr-o constructie, vad ca le este blocat acest drept elementar? Tot din aceasta cauza este afectata in mod semnificativ si economia judetului Suceava, de care nu se mai intereseaza nimeni din cei pe care functiile i-ar obliga sa o faca”, se arată în comunicat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*