Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Președintele Frontului Demnităţii şi Identităţii Naţionale, în vizită la Suceava

frontStaff-ul partidului Frontul Demnităţii şi Identităţii Naţionale este prezent, vineri, 31 iulie, în Suceava. Cu acest prilej, după un periplu prin alte 3 judeţele din Moldova, respectiv Vaslui, Botoşani, şi Iaşi, preşedintele Corneliu Ciontu și prim-vicepreședintele Irina Mirela Manole se vor întâlni cu liderii teritoriali ai formaţiunii, cât şi cu reprezentanţii mass media locale.

like-facebookPotrivit unui comunicat de presă, membrii conducerii FDIN, cât şi liderii teritoriali, vor purta cocarde albe, în semn de protest împotriva abuzurilor făcute în Justiţie, în zona administraţiilor locale şi centrale, dar şi faţă de modificările abuzive aduse Legii alegerilor locale din 2016, de către actualul Parlament.

Responsabilii FDIN consideră că acestea sunt neconstituționale şi vor împiedica mai multe partide nou-înfiinţate să depună liste de candidaţi. În acelaşi timp, oficialii FDIN opinează că alegerea primarilor din primul tur încalcă un principiu de bază al democraţiei şi al alegerilor, respectiv cel privind reprezentativitatea.

Sperăm ca instituţiile din media românească să se opună acestui abuz legislativ, dacă se doreşte cu adevărat o reformă a clasei politice. De asemenea, aşteptăm ca Avocatul Poporului,  Victor Ciorbea, să dea curs solicitărilor noastre de a înainta la Curtea Constituţională cererea de abrogare a acestor două modificări”, se arată în comunicatul de presă al Frontului Demnităţii şi Identităţii Naţionale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*