Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

DSP Suceava și-a refăcut stocurile de vaccin împotriva tuberculozei, a rujeolei și oreionului

meningita copii vaccinDirecția de Sănătate Publică (DSP) Suceava și-a refăcut, în cursul acestei săptămâni, stocurile de vaccin
împotriva tuberculozei (BCG) și împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului (ROR) primind de la Ministerul Sănătății un număr de 580 fiole a câte 20 doze din primul produs vaccinal și, respectiv, 7800 doze din cel de-al doilea.

like-facebookVaccinul BCG se administreaza nou-nascutilor in maternitati in primele 2-7 zile de la nastere si ofera protectie impotriva formelor grave de tuberculoza la copil. In primul semestru in spitalele sucevene s-au nascut 3319 copii iar procentul de vacinare BCG depaseste 95%. Nu s-au inregistrat discontinuitati in aprovizionarea cu acest tip de vaccin.

Vaccinul ROR se administreaza copiilor la varsta de 1 si 5 ani, necesarul lunar fiind de aprox. 1500 doze.Dozele de vaccin vor fi repartizate in regim de urgenta catre toti medicii vaccinatori din judet pentru derularea in conditii optime a Programului national de vaccinare.

Potrivit DSP, dupa data de 4 august vor fi aduse la sediul DSP 2600 doze de vaccin hexavalent care se adminstreaza la varstele de 2,4 si 11 luni si confera protectie impotriva a 6 boli grave: difterie, tetanos, tuse convulsiva, poliomielita, hepatita B si infectia cu Haemophilus influenzae tip B.Cantitatea de vaccin acopera necesarul pentru trimestrul III.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*