O suceveancă, studentă în anul II, la Facultatea de Arte Vizuale, secția foto-video din cadrul Universității de Arte George Enescu din Iași, a vernisat luni, la ora 18.00, o expoziție personală de fotografie intitulată „Micile mele lumini”.
Ioana Chiorescu din Suceava este la un al doilea asemenea eveniment, după ce primul a fost organizat la Iași. Tânăra a reușit să expună publicului un număr de 51 de fotografii după ce acestea au trecut prin filtrul unui fotograf deja renumit în Suceava, Victor Rusu. Un invitat aparte a fost și consulul României în Germania, suceveanca Carmen Augutin.
La eveniment au fost prezenți cele mai apropiate persoane ale sucevencei, prieteni și familia precum și iubitori ai artei fotografice. Între aceștia se numără Gabriela Teișanu, consultant artistic la Centrul Cultural Bucovina din cadrul Consiliului județean , maestrul Mihai Pânzariu Pim, consilierul local, Dan Roibu care este și unchiul Ioanei, poeta Cristina Melinte, prozatorul Constantin Horbovanu, dar și suceveanul Cornel Angelesc, acesta din urmă a ținut să dea o notă aparte expoziției prin câteva piese de muzică folk sub acordurile chitarei.
Ioana a ținut să amintească că expoziția este dediactă unei peroane foarte importante din viața sa,bunica pe care nu a omis să o imortalizeze pe peliculă iar portretul să fie unul dintre exponate.
„Sunt pasionată de fotografie. S-a întâmplat în 2013 iar de atunci sunt nedespărțită de aparatul foto. De altfel, din banii mei mi-am cumpărat unul și reușesc să fac față cu brio”, a spus suceveanca.
Pânzariu Pim a ținut să amintească că a observat din exponate că studenta are adunate fotografii, însă cel mai bine reprezentate sunt portrele care au ceva aparte. El a invitat-o pe Ioana la Expoziția Internațională de Artă fotografică care se va desfășura în luna august la Câmpulung Moldovenesc.
„Ioana folosește cu îndemânare aparatul foto, folosește o paletă largă de modalități de exprimare artistică, de la tablouri cromatice robuste, până la finețea plină de candoare a portretului. acesta din urmă fiind, de fapt, și punctul forte al Ioanei Chiorescu: portretul uman, reprezentat cu o vigoare artistică remarcabilă”, a afirmat Mihai Pânzariu Pim.
La rândul său, consultantul artistic Gabriela Teișanu care a cunoscut-o pe Ioana mai îndeaproape a ținut să destăinuie celor prezenți cum a reușit o fotografie a cărui autor este să adune sute de like-uri,
„O fotografie care a devenit poză de profil și a adunat sute de like-uri. Așa s-a înfiripat o prietenie virtuală și apoi cât se poate de reală. Ioana a participat la numeroase evenimente organizate în centrul pt susținerea Culturii Tradiționale, ca și consumator de cultură și admirator al unor expoziții de Artă Plastică, dar, prin activitatea ei susținută în domeniul artei fotografice, a dovedit tenacitate și o dorință evidentă de perfecționare continuă și ridicarea acestui meșteșug la rang de profesie”, a spus Teișanu.