Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Deputatul Ioan Balan aruncă vina pe PSD pentru situaţia de la Rădăuţi. Îi cere şefului CJ să-i spună lui Ponta să treacă pe la Rădăuţi

balanDupă ce primarul PDL Aurel Olărean a fost arestat pentru fapte de corupție, deputatul  Ioan Balan  dă vina pe PSD pentru situația de la Primăria din Rădăuți. Ioan Bălan a criticat, în cadrul unei conferințe de presă, situația în care a ajuns municipiul Rădăuți în sensul că activitatea pe anumite segmente este blocată.
like-facebook
Potrivit lui Balan, vinovaţii de această situație sunt organizația PSD și consilierii locali PSD care au boicotat ședințele deliberativului local care a dus la dizolvarea acestuia.  Parlamentarul nu a amintit nimic, însă, de faptul că primarul  PDL,  Aurel Olărean, coleg pe vechiul partid, a fost arestat pentru fapte de corupție, și în acest moment este sub control judiciar și este suspendat din funcție. Mai mult, Bălan a mai spus că  activitatea Primăriei este blocată atunci când cetățenii trebuie să primească certificate de urbanism sau alte documente, dar nu și atunci când se încasează taxe și impozite.
„Această activitatea este blocată pentru că PSD prin consilierii PSD Rădăuți printr-un gest care nu îl putem cataloga decât iresponsabil au boicotat ședințele de CL siuație care a dus la dizolvarea CL  cu complicitatea prefectului PSD de la acea vreme. De luni de zile ,la Rădăuți nu există primar, viceprimar și CL ..orașul este paralizat.  Sute de cetățeni nu se pot racorda la utilități, nu pot să construiască întrucât au nevoie de avize de la Primărie, avize care nu pot fi eliberate pe motiv că nu există persoană ablitată se semneze aceste acte. Și proiectele de dezvoltare a orașului Rădăuți sunt total blocate, știut fiind faptul că în atribuțiile secretarului există doar posibilitatea să semneze statele de plată pentru salariile angajaților și certificate de deces”,  a spus Balan, care  precizat că şi Consiliul Județean tratează situația de la Rădăuți cu indiferență, prefectul face „cât îi permite funcția”,  iar Guvernului „nu îi pasă sub nicio formă de această situație deși este arhicunoscută la nivel național”.
 
Deputatul PNL care este și vicepreședinte PNL pe Regiunea de Dezvoltare Nord Est susține că principalul responsabil al situației de la Rădăuți privind Consiliul Local  și că PSD are toate pârghiile prin Guvernul pe care îl reprezintă la nivel național și  „situația explozivă nu poate fi controlată și nimeni nu poate anticipa situația oamenilor  a căror răbdare a luat sfârșit”.

 Bălan a amintit faptul că 30 de rădăuțeani ar fi venit la sediul PNLla grădinița de lângă magazinul Bucovina   și s-au plâns de  situația nu tocmai plăcută de la administrația locală.

„Ceea ce  a făcut PSD prin CL prin consilierii locali a avut până la urmă blocarea activității Primăriei Rădăuți. Suntem în situația în care eu, președintele Gheorghe Flutur și alți colegi din PNL au făcut nenumărate demersuri pe lângă premierul  Victor Ponta și Guvernului României, iar la unele am primit răspuns, la altele nu. Cer președintelui Consiliului Județean în mod deosebit  prin autoritatea pe care o are la nivel de județ să ceară premierului Victor Ponta așa cum cereau cu ani în urmă rădăuțenii lui Iliescu -Ponta fii drăguț și treci și pe la Rădăuți. Știți celebrul slogan -Iliescu fii drăguț/Treci și pe la Rădăuți.Cred că Ponta ar trebui să treacă și pe la Rădăuți și să nu uite că în campania electorală a fost de multe ori prin Suceava și la fel cei de la PSD Suceava să nu uite cum îl plimbau ca pe apostolul în viață al PSD-ului și care ne spunea că promisiunea de a fi bine înseamnă Victor Ponta.Ponta și atunci și acum este premierul României, și dacă atunci promisiunea era că va fi bine pentru Suceava haideți să fie bine și pentru Rădăuți. Un act de normalitate și anume sprijinirea funcționării activității”,  a spus Bălan.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*