Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Neculai Bereanu, despre conducerea PSD: Consider că ar trebui organizat un congres cât mai rapid al PSD

bereanuSenatorul PSD, Neculai Bereanu,  a declarat că problemele actuale din Partidul Social Democrat ar putea fi rezolvate  printr-un congres care să se desfășoare cel târziu  în luna octombrie. Parlamentarul sucevean a afirmat că  ar susține și un președinte interimar la conducerea PSD  dacă situația o va impune.
Întrebat dacă Liviu Dragnea ar trebui să preia președinția interimară a partidului, senatorul PSD Neculai Berenau a spus: „dacă discutăm pe acest subiect colateral, personal, consider că  ar trebui organizat un congres cât mai rapid al PSD. Cine va prelua PSD se va stabili la congres. Sunt lideri marcanți în PSD care pot conduce acest partid…Rovana Plumb,Liviu Dragnea, Liviu Bănicioiu și alți lideri marcanți care sunt convins că ar putea duce în continuarea guvernarea României și ar putea conduce PSD astfel încât în 2016,PSD să câștige atât alegerile locale cât și parlamentare.  Cred că un congres ar elucida aceste probleme în PSD dar cred că vom analiza această situație și în Biroul Județean de săptămâna viitoare și vom transmite un mesaj”
Parlamentarul sucevean a spus că dacă nu se clarifică situația, probabil CEX va stabili un președinte interimar care va conduce PSD până la viitorul congres.

„Şi președintele interimar va avea legitimitate, ar fi absurd să nu i-o dăm pentru o anumită perioadă de care are nevoie să conducă acest partid. Dar consider că un congres pentru alegerea președintelui și a întregului Birou Național, ar trebui să aibă loc cât mai repede. Dacă nu va avea loc și cei din conducerea actuală vor considera că  putem merge cu un interimat, vom susține acel președinte interimar, oricare ar fi el.”, a afirmat Neculai Bereanu,  care a precizat însă că deocamdată, în partid nu s-a discutat despre organizarea unui congres, dar aceasta s-ar putea discuta la primul CEX .
Alegerile în organizaţia judeţeană a PSD Suceava vor fi la toamnă, cel mai probabil în septembrie.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*