Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

PMP Suceava vrea să atragă profesorii în partid. „Proiectul de țară al României pe următorii 20 de ani ar trebui să devină educația”

PMP Suceava. (17)Invitată la ședința de alegeri a organizației municipale a PMP Suceava, conferențiar Adriana Dabija, de  la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a declarat că a fost surprinsă atunci când a primit invitația de a participa la ședință.

Ea a spus că nu are vocație de om politic, dar salută inițiativa PMP de implicare a tinerei generații în viața comunității locale, regionale și naționale.

„Din păcate, pe plan politic, ne-am învățat mai mult să vorbim, iar atiudinea superficială ar trebui înlocuită cu o altă atitudine, o atitudine critică. Printre prioritățile publice declarate de către PMP:  educația, formarea profesională și cercetarea. Proiectul de țară al României pe următorii 20 de ani ar trebui să devină educația. De asemenea, acest partid declară că sprijină creșterea atractivității carierei didactice printr-o formare de calitate și promovare de standarde academice riguroase, o selecție justă  și mai ales o răsplată adecvată printr-un buget pe măsură. Bugetul universităților trebuie să țină cont de performanță, calitate și capacitate. PMP susține constituirea unei universități de elită pentru a participa cu șanse la competiția globală de cercetare”,  a spus Adriana Dabija.
PMP Suceava. (35)

Cadrul universitar a mai aminit că universitatea suceveană de stat a reușit în ultimul deceniu un salt real în dezvoltarea calității, apropiindu-se calitativ de standardele europene din educaâie și cercetare în contextul evoluției nefavorabile a mediului economic și financiar din ultimii ani.

„Întreg procesul educațional din universitatea suceveană implică profesionalismul, susținerea performanței și promovarea cercetării în vederea oferrii unor soluții pentru problemele din comunitatea locală. Mai există însă și unele discrepanțe între firme și pregătirea absolvenților, discrepanțe ce țin în primul rând de experiența pratică, pregătirea teoretică și calitățile personale ale absolvenților, dar și de strategia economică și politică local, regională și națională”, a conchis Adriana Dabija.

După discursul pe care l-a avut  în fața delegaților, liderul organizației județene a PMP, Corneliu Popovici, a lansat invitația doamnei conferențiar de a se înscrie în PMP. Liderul Partidului Mișcarea Populară a lansat public o invitație și către alte cadre didactice sau din alte domenii de a se înscrie în rândurile acestei formațiuni politice.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*