Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! O mamă și copilul său, loviți de fulger. Acoperișul internatului Liceului Agricol din Rădăuți, smuls de vijelie

acoperis cazut

O mamă și un copil din Marginea au fost loviți de un fulger și au fost duși de urgență la Spitalul Județean Suceava. Copilul de șapte se plimba cu mama acestuia pe malul pârâului Sucevița.
Minorul era pe bicicletă. Amândoi au fost loviți de fulger. Copilul a suferit arsuri de gradul I la mână, iar mama are arsuri la picior.

Acoperișul internatului Liceului Agricol din municipiul Rădăuți a fost smuls de vijelia care s-a abătut, duminică după-amiază, asupra județului Suceava.
Acoperișul smuls de pe clădire este căzut parțial, iar o parte se sprijină de un bloc. De asemenea, un stâlp de electricitate a fost pus la pământ.

like-facebookMilitarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi au intervenit cu cinci autospeciale în urma fenomenelor meteo periculoase care au afectat mai multe clădiri de pe str. Putnei, din municipiul Rădăuţi. La faţa locului s-a deplasat şi Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar conducerea intervenţiei a fost preluată de inspectorul şef, generalul de brigadă Ion Burlui.
La sosirea echipajelor (20 de militari), acoperişul clădirii internatului Colegiului “Andronic Motrescu”, cu o suprafaţă de 15×45 metri (aproximativ 675 metri pătraţi), a fost smuls în totalitate de vântul puternic.
O parte din acesta a căzut peste o clădire destinată practicii elevilor, unde a afectat aproximativ 50 de metri pătraţi din acoperişul cu învelitoare din ţiglă.
Cealaltă parte de acoperiş, de aproximativ 90 de metri pătraţi, a fost purtată de vânt şi a trecut peste şosea (str. Putnei), lovind violent un bloc de locuinţe, aflat la o distanţă de aproximativ 25 de metri de clădirea internatului. A fost afectată faţada blocului pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi. De asemenea, s-au spart trei geamuri şi s-au degradat doi metri liniari de astereală şi acoperiş.
Pompierii militari au asigurat zona pentru a preveni producerea unor eventuale accidente şi au lucrat pentru îndepărtarea elementelor de construcţie distruse de vântul puternic.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*