Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Liderii Sucevei criticaţi dur de şeful PMP Suceava. Vezi ce acuzaţii le aduce!

 PMP Suceava. (12)Liderul organizației județene a PMP Suceava, Corneliu Popovici, a criticat conducerea Primăriei Suceava şi a Consiliului Local privind modul în care arată municipiul reședință de județ după 25 de ani de la Revoluție.
„În cei 25 de ani de democrație, industria, fabricile din municipiul  Suceava au fost culcate la pământ una câte una, în locul lor apărând ca ciupercile după ploaie  mall-uri și supermaketuri. Suntem astăzi orașul cu cei mai mulți mp de mall pe cap de locuitor din România. În loc să ne rentabilizăm Combinatul de prelucrare a lemnului și să ne prelucrăm lemnul din pădurile Bucovinei, astăzi vindem lemn brut și mergem la mall. În loc să facem o societate competitivă din IUPS Suceava, am dărâmat-o și putem merge la un nou Mall. În loc să facem o fabrică competitivă din fabrica de confecții și tricotaje Zimbrul Suceava, am distrus-o și putem merg la un alt mall. Exemplele pot continua Integrata de lână,Rulmentul, IFA, UGIR, Fabrica de conserve din Burdujeni”, a spus Popovici.

PMP Suceava. (18)El susține că acest lucru  nu s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi avut girul celor  care au condus județul, a  clasei politice de la acea vreme, primari, prefecți, parlamentari, consilieri și care la vremea respectivă aveau un cuvânt greu de spus asupra celor întâmplate.

În opinia sa, s-a renunțat ușor la industria suceveană, care oferea mii de locuri de muncă în schimbul câtorva sute de locuri de muncă, iar sucevenii au fost nevoiți să ia drumul străinătății.
Potrivit lui Popovici, suceveni sunt dezavantajați și din alte puncte de vedere cum ar fi cel al termoficării, transportului public, urbansmului, infrastructurii, a lipsei locurilor de joacă, curățeniei stradale și lipsa unei săli polivalente.

„Sistemul de temorficare a Sucevei a fost adus  în stare de faliment pentru că, astăzi, nu există o situație clară de  încălzire  și cu ce costuri.  Grădinițile au fost desființate, lăsate în paragină pentru ca apoi să devină sedii de partid. Curățenia se face doar pe hârtie și în conferințele de presă, nu se vede din afară. Sunt costuri despre care actualilor aleși locali le este foarte greu să vorbească”,  a spus Popovici.

La Casa de Cultură din municipiul reședință de județ a avut loc ședinţa de alegeri a organizației municipale a PMP, la care au participat 150 de delegați.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*