Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Corneliu Popovici: Îi rog pe liberali şi social democraţi să dea posibilitatea oamenilor care nu au avut funcţii publice să acceadă la primărie

PMP Suceava. (20)Președintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a făcut, duminică, declarații incendiare la adresa PNL și PSD, în cadrul ședinței de alegeri a organizației municipale a partidului condus la centru de Eugen Tomac.
El a spus că în cei 25 de ani dela Revoluție, liberalii au avut 4 mandate de primari, însă „orașul arată jalnic din cauză că nu au știu să îl administreze”. Popovici susține că o parte din vină aparține și PSD-ului. El a criticat zona Metro „poarta de intrare a orașului unde pas oile, în locul unui cartier rezidențial”.
În opinia sa „așa de întâmplă când interesul personal este mai important decât interesul public”.
Liderul PMP a afirmat că nu i se pare anormal ca o formațiune politică cum ar fi PNL sau PSD sau oricare alta să vină cu un cadidat la primărie la alegerile din 2016, însă „cel mai grav este că aceștia își schimbă scaunele, din primar -parlamentar și din parlamentar-primar și aceeași consilieri”.
PMP Suceava. (32)Popovici susține că alegerile de anul viitor trebuie să aducă un suflu nou, să aducă o schimbare majoră în administrația municipală.„Îi rog atât pe liberalii suceveni cât și pe social-democrați să dea posibilitatea oamenilor care nu au avut funcţii publice și care în mod sigur au o altă concepție asupra modului de administrare locală să acceadă la Primăria Suceava sau un consiliu local. Cei de până acum și-au lăsat adânc amprenta și într-un mod neplăcut pe harta municipiului Suceava”,  a spus liderul PMP.

Potrivit lui Corneliu Popovici,  ACET SA are în AGA și CA un număr de 20 de consilieri lcoali. Chiar dacă implicarea lor nu se vede la cetățeni, ceea ce se poate vedea sunt însă bănuții pe care îi bagă lunar în buzunar fără a face vreu efort.

 „Un membru AGA primește o îndemnizație lunară de 2.169 lei în timp ce un membru în CA bagă  în buzunar o îndemnizație lunară de 1.877 lei.Un calcul sumar arată ca factura cetățeanului la apă și canal este încărcată anual cu 5 miliarde de lei vechi. Cum pot explica acești consilieri locali PNL și PSD aceste sume pe care le iau lunar? Un consilier local care este și membru AGA și CA ridică lunar 4.200 lei fără a face vreun efort. Este mult mai comod să fii consilier local decât să fii parlamentar și să faci și 1000 de km la București când poți lua bani frumoși și să fii aici. Iată o dovadă a modului că este nevoie de o schimbare majoră a modului de administrare a banului public și asta nu se poate face decât cu o reformă puternică  în rândul aleșilor locali , aleși locali care s-au obișnuit să stea cu mâna adânc înfiptă în buzunarul cetățeanului”a conchis Popovici.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*