Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Primăria alocă 150.000 lei pentru Festivalul de artă medievală „Ştefan cel Mare”

festival de arta medievala suceavaÎn perioada 14-16 august, la Cetatea de Scaun a Sucevei se va desfășura Festivalul de artă medievală „Ştefan cel Mare” , aflat la cea dea IX a ediție.

Evenimentul este organizat de  Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Primăria municipiului Suceava. Bugetul proiectului este de 350.000 de lei din care din bugetul local, anul acesta, va fi alocată suma de 150.000 de lei.

like-facebook
Primarul Sucevei, Ion Lungu a anunțat că în acest an  festivalul va avea loc în Cetatea de Scaun modernizată, susținând că  inclusiv președintele Klauss Iohannis a avut aprecieri pozitive la adresa monumentului istoric, cu prilejul  vizitei în Suceava.

„Am desemnat o persoană din cadrul Primăriei care va participa la recepţia lucrărilor de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei şi zonei de protecţie a acesteia. M-a bucurat faptul că preşedintele Klauss Iohannis făcut afirmaţii pozitive în ceea ce priveşte reabilitarea şi consolidarea Cetăţii. Sigur, este un proiect care aduce un plus de imagine pentru oraşul nostru. Să nu uităm că Cetatea de Scaun a însemnat, practic, actul de naştere a oraşului, începând cu Petru Muşat şi continuând cu Ştefan Cel Mare”, a spus  Lungu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*