Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

67 de membri ai PNL vor să fie consilieri locali

ioan balan pnlDeputatul PNL, Ioan Balan, candidat  la funcția de primar al municipiului reședință de județ, a declarat, joi, că în competiția internă pentru fotoliul de primar este  şi colegul său de partid, Alexandru Băișanu, iar lista pentru înscrieri la această funcție, dar și la consilieri locali  și din organizația  municipală pentru consilieri județeni,  a fost finalizată pe 15 iulie.

like-facebookBalan a spus că  67 de membri PNL s-au înscris  pentru Consiliul Local. Cererile au fost înregistrate la sediul organizației municipale aPNL.

,,Pe lista pentru consilieri locali se află toți consilierii locali în funcție, 3 profesori universitari, 3 medici, ingineri, economiști și persoane membri PNL de alte profesii. Cel mai important este că și-au anunțat candidatura un număr foarte mare de membri din organizația de tineret, ceea ce ne bucură foarte mult, dar sunt pe listă și persoane de vârsta a două și a treia. Din această  organizație de tineret vom descoperi viitoarea generație de politicieni și de oameni în administrație. Și de la organizația de femei avem multe candidaturi.Un lucru important este, odată cu această zi, când s-a încheiat o etapă, și anume accea de a depunere a candidaturilor, s-au limpezit și clarificat lucrurile în Consiliul Local. Cu alte cuvinte, astăzi, PNL Suceava în CL municipal  are 13  consilieri  PNL și doi consilieri  afiliați. Cu alte cuvinte 15 consilieri din 23”,  a spus Balan.

El a precizat că pentru Consiliul Local candidaturile provin atât din vechiul PNL, cât și din vechiul PDL. Liderul liberal a spus că numărul celor aflați pe listă este aproape egal de la cele două partide. Pe lista de consilieri locali nu se află Ilie Niță.
Balan a mai spus că „viața grea” în partid abia începe deoarece cursa internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Suceava între el şi deputatul Alexandru Băişanu trebuie finalizată până  la sfârşitul lunii septembrie.
 
Faptul că avem candidaturi aproape proporțional de la cele două partide ne arată că fuziunea este garanția unei echipe puternice pentru alegerile din 2016. De acum începe viața grea de partid și anume formarea unei liste care să includă doar un număr de fix de consilieri, având în vedere și pe supleanți. Nu cred că ne vom grăbi foarte tare să facem acest lucru pentru că undeva, la jumătatea lunii septembrie sau finalul acestei luni, PNL Suceava va avea cert și garantat o singură candidatură pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Și cred cu tărie,că construcția listei de consilieri locali trebuie să îi aparțină candidatului validat de partid pentru primăria Suceava. Pentru că echipa aceasta de consilieri va fi echipa cu care primarul va trebui să-și dovedească calitățile manageriale pentru Primăria Suceava în cei patru ani de mandat. Și mi se pare corect din punct de vedere politic ca acest atribut să aparțină viitorului candidat”,  a spus Balan.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*