Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Steliana Miron: Neglijarea importanţei resursei umane duce la apariţia corupţiei

mironSenatoarea PNL Steliana Vasilica Miron trage un semnal de alarmă în privinţa corupţiei din sistemul medical românesc. Parlamentarul susţine că neglijarea importanţei resursei umane este „sport naţional în statul român”, iar acest lucru duce, inevitabil, la corupţie.

like-facebookMiron a făcut referire la cazul recent când un medic chirurg român a fost reţinut pentru că nu a fost mulţumit cu şpaga de trei sute de lei primită şi a solicitat o mie de lei.

Medicul este prezentat de televiziuni, purtat de polițiști … nu mai contează valoarea profesională a acestuia. Este doar un infractor! Nu a venit niciun reprezentant al spitalului, al Ministerului Sănătății să spună câți bani primea acel doctor pentru operație de la Casa de asigurări de Sănătate. 
Oare sistemul medical nu- l umile
ște pe acesta?! Oare sistemul medical nu- l obligă pe medic, pe asistentul medical să fie corupt? Nu medicul corupt este problema sistemului medical românesc, nu lipsa de finanțare a acestuia, ci doar refuzul de a se investi în resursa umană. Nu numai în Ministerul Sănătății se întâmplă acest lucru”, susţine Miron.

Steliana Miron a precizat că este nevoie de modificarea legilor care generează corupţie.

„Astăzi cand statul de drept face ce trebuia sa faca demult, s- a blocat Romania ! Nu se mai fac investiții, nu se mai accesează fonduri europene, dar nu numai in județele unde au fost descoperite”focare” de corupție, ci si in județele “curate” .
Se a
șteaptă, bănuiesc, înfrângerea la masa verde a statului de drept. Altfel am modifica legile care generează corupție. În tot acest timp, aproape toți vor ” sprijini” lupta anticorupție!”, mai precizează Miron.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*