Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, bună de plată. Vezi pentru ce trebuie să achite 300.000 lei!

sediu arhiepiscopia suceveiArhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a trebuit să achite 300.000 de lei drept cheltuieli de judecată în procesul pe care pe parcursul a 12 ani l-a avut cu Direcția Silvică Suceava.

Procesul a fost pierdut inclusiv la instanța supremă, respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție, așa că   Arhiepiscopia Sucevei nu a avut cale întoarsă după ce decizia a rămas definitivă și irevocabilă.

like-facebookIPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a criticat în numeroase rânduri faptul că nu i se restituie cele  166.000 de hectare de pădure, însă Direcția Silvică susține că biserica  din Bucovina nu a avut pădurile   în proprietate, ci doar în administrare.

Avocații care au reprezentat statul român au solicitat cheltuieli de judecată în valoare de aproape 750.000 de lei, însă magistraţii de la Curtea de Apel Cluj au decis să diminueze aceste costuri la 300.000 de lei.

Reprezentanţii bisericii din Bucovina susțin că se vor adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, acolo unde speră să li se facă dreptate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*