Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Socrul lui Traian Băsescu, înmormântat cu onoruri militare. Maria Băsescu a primit drapelul României

inmormantare socru basescu (1)Lacrimi și durere în familia fostului șef al statului,Traian Băsescu. Câteva sute de oameni au participat, sâmbătă, la înmormântarea socrului fostului  președinte al României, Traian Băsescu. Slujba de înmormântare   a fost oficiată de 9 preoți în frunte cu preotul paroh al Bisericii Sfânta Treime din cartierul Burdujeni-sat și  cu onoruri militare.Gheorghe Adrușcă, în vârstă de 96 de ani, veteran de război și locotenent –colonel în rezervă al Jandarmeriei române s-a stins din viață în urmă trei zile la Azilul de la Ilișești. El a fost înmormântat în cimitirul Eternitatea, alături de soția sa, Aurora Andrușcă, care s-a stins din viață în urmă cu 3 ani.
Traian Băsescu împreună cu soția au ajuns la Suceava încă de joi imediat după ce au aflat că socrul și respectiv tatăl  a  plecat la Ceruri.  Alături s-au aflat nepoatele Ioana Băsescu alături de soțul ei, Radu Pricop,  Elena Băsescu, cea de a două fiică a lui Gheoghe Andrușcă, Stela Derla, nepoatele și  alte rude ale familiei din Suceava, Dumbrăveni și Arbore.Singurul absent la înmormântare a fost soțul Elenei Băsescu, Bogdan Ionescu. De la înmormântare nu au lipsit nici oamenii politici între care o delegație destul de numeroasă din partea PMP Suceava, dar și liderul PMP de la Botoșani, Mihai Țîbuleac, primarul Sucevei, Ion Lungu alături de fratele său, Costică Lungu și primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl.
Și fostul primar suspendat al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, bun și vechi prieten al fostului șef al statului, a venit la înmormântare. Oamenii s-au adunat în curtea bisericii încă de dimineață pentru a-și lua rămas bun de la cel  care s-a stins din viață. Alții au venit să-l mai vadă la față pe  Traian Băsescu.După slujba religioasă de înmormântare din biserică, în timp ce a fost scos din lăcașul de cult, dispozitivul de jandarmi al IJJ Suceava care a avut alături drapelul de luptă  a dat onorul.  Coroanele de flori au fost duse de jandarmi ca  de altfel și drapelul României care a stat deasupra capacului sicriului  până la groapă.
Maria Băsescu a primit drapelul României

Odată ajuns la cimitir, familia îndoliată a asistat cu durere la ultimele cuvinte religioase spuse de preoți și a privit cu lacrimi în ochi pentru ultima oară către sicriul în care se afla cel care le-a fost tată, socru, bunic și străbunic. Cu toții au plâns pentru că cel pe care l-au condus a fost un om care i-a iubit pe toți deopotrivă, i-a respectat, i-a crescut și îndrumat spre credință și adevăr. Așa a fost Gheorghe Andrușcă „un om căruia i-a plăcut dreptatea, cinstea și corectitudinea”, cum spunea chiar Traian Băsescu.
Înainte de a fi coborât sicriul cu trupul neînsuflețit în groapă, Maria Băsescu a primit drapelul României din partea Jandarmeriei Române.  Traian Băsescu și-a ținut în permanență soția de mână pentru ca împreună să treacă peste această din nou mare durere a familiei. La căpătâiul sicriului au stat până în ultima clipă și ceilalți membi ai familiei. Fostul șef al statului împreună cu soția au plâns îndelung. Și nepoatele Ioana și Elena au avut ochii în lacrimi în permanență.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*