Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Parcurile din municipiul Suceava, stropite cu soluţie împotriva căpuşelor

dezinsectie capuseÎn toate  parcurile din municipiul Suceava au fost aplicate tratamente împotriva insectelor inclusiv împotriva căpșelor.

like-facebookViceprimarul Ovidiu Dorofte a afirmat că aceste tratamente au fost aplicate la începutul lunii iunie, iar  o astfel de activitate s-a desfășurat și anul trecut.

„Au fost efectuate tratamente în toate spațiile de joacă inclusiv în zona de agrement situată la uzina unde  sucevenii ies la iarbă verde și fac grătare. Tratamentul include inclusiv distrugerea țânțarilor și a căpușelor”,  a spus Doroftei.

Viceprimarul susţine că până în prezent nu au fost semnalate invazii ale  căpușelor în zonele de agrement din parcuri și spațiile de joacă. Cea mai periculoasă boală care poate fi transmisă de căpuşe este maladia Lyme, care provoacă severe tulburări cardiace sau neurologice. Simptomele apar la câteva zile de la muşcătură şi sunt asemănătoare cu cele ale gripei. Acestea se pot complica, însă, şi se ajunge la paralizia feţei sau la probleme cardiace foarte grave. În stadiu avansat, apar tulburări neurologice severe. Dacă e descoperită la timp, boala poate fi tratată cu antibiotice.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*