Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Peste 8.000 pachete ţigări de contrabandă şi o maşină de teren confiscate de poliţişti

tigari2Marţi dimineaţă, poliţiştii de frontieră din Brodina au observat, în apropierea frontierei de stat doi bărbaţi care încărcau într-un autoturism de teren marca  Mitsubishi Shogun, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind tras  un  foc de avertisment, în plan vertical.

În acel moment, cei în cauză au abandonat coletele şi autoturismul şi, profitând de terenul accidentat şi împădurit, au fugit spre teritoriul statului vecin.

S-a procedat la monitorizarea zonei pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, totodată fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment. În zona respectivă precum şi în autoturismul de teren abandonat, lucrătorii noştri au descoperit mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în urma inventarierii acestora rezultând cantitatea de 8.380  pachete ţigări de diferite mărci, în valoare de aproximativ 84.000 lei”, potrivit purtătorului de cuvânt Ilie Poroch Seriţan.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării,  autoturismul de teren în valoare de 3.500 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*